ATP turnir u Umagu zaista se kvalitetno pozicionirao u okviru cijele kalendarske godine teniskih turnira i predstavlja pravu atrakciju, ne samo za umaški imidž po pogledu sporta nego i za turizam, te kao jedini naš ATP turnir u kontinuitetu privlači najbolje hrvatske i strane igrače. Ovo je zaista izvrstan društveni, kulturni, gastronomski i sportski događaj“, kazao je hrvatski premijer Plenković.
Polufinalu 30. izdanja turnira prisustvovali su i veleposlanik SAD-a W. Robert Kohorst te veleposlanik Italije Adriano Chiodi Cianfarani.
U polufinalnom meču uživali su i brojni predstavnici hrvatski i stranih kompanija, a među njima su bili predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić, predsjednik Uprave HT-a Kostas Nebis, voditeljica Sektora međunarodnih banaka supsidijara u Intesi Sanpaolo Paola Angeletti, predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb Dinko Lucić, član Uprave Triglav osiguranja Denis Burmaz i direktorica Korporativnog marketinga i komunikacija Podravke Marinka Akrap te mnogi drugi.
Ove brojne goste na dolasku u stadion dočekali su domaćini Davor Lukšić, predsjednik nadzornog odbora Plave Lagune, Lawrence Frankopan, direktor turnira te gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese.
Sutrašnjem finalnom meču nazočit će i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja će pobjedniku turnira dodijeliti pehar.