ATP stadion Goran Ivanišević
Hr En

Novosti

U Umag stižu senzacionalni mladi tenisači
„Road To Umag“, najbolji uvod za 31. Plava Laguna Croatia Open Umag
Tomislav Poljak novi direktor turnira Plava Laguna Croatia Open Umag
Turnir 2021. u terminu od 16. do 25. srpnja
Tridesetprvi Plava Laguna Croatia Open Umag 2020 otkazan zbog brige za zdravlje vezano uz epidemiju koronavirusa
Plava Laguna Croatia Open Umag nagrađen priznanjem Zlatna koza - Capra d'oro
Prvih 30 pospremljeno je u bogatu ladicu sjećanja jer je drugih 30 već krenulo!
Turnir 2020. u terminu od 17. do 26. srpnja

Naša priča

O turniru

 Kroz godine, Umag se profilirao u jednu od najprepoznatljivijih teniskih lokacija na ATP World Touru, a umaški turnir imao je privilegij da neki od najvećih igrača u povijesti odrastaju na njegovim terenima. Tako se na listi umaških pobjednika nalaze i bivši prvi igrači svijeta, višestruki osvajači Grand Slamova, pobjednici Masters turnira ili osvajači Davis Cupa.

Turnir godinama podupire domaće igrače. Za razliku od brojnih turnira iste kategorije u svijetu, na Plava laguna Croatia Openu pozivnice su u više od 80 posto slučajeva završile u rukama domaćih igrača. Tako su tijekom godina s pozivnicama u Umagu svoje prve velike uspjehe ostvarili i Ivan Ljubičić, Željko Krajan, Borna Ćorić i brojni drugi hrvatski tenisači.

Više o povijesti turnira možete pronaći ovdje.

NAPOMENA 2021.g.: Nažalost, trenutno se sva sportska događanja u Hrvatskoj mogu održati isključivo bez publike, no pratimo odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske, te čim bude moguće, omogućit ćemo ulazak publike i započeti s prodajom ulaznica za praćenje mečeva.

Nezaboravnih 10 dana u Umagu

Uz vrhunski tenis, turnir posvećuje posebnu pažnju i zabavi izvan terena. 

Glazbeni program Party Nights, kroz nevjerojatnih 10 dana na umaškoj pozornici predstavlja glazbu za svačiji ukus. Od nastupa najvećih regionalnih zvijezda do svjetski poznatih DJ-eva, brojni posjetitelji uživaju u više od 100 sati sjajne glazbe.

Istria Gourmet Festival posjetiteljima predstavlja najbolje od istarske gourmet ponude. Od Istria Gourmet Restorana do Taste Istra zone, pa sve do vinskih degustacija „Skrivene čari Istarskih vina“, gosti turnira mogu uživati u kulinarskim delicijama i nagrađivanim lokalnim vinima.

 

NAPOMENA 2021.g. Nažalost trenutno se sva sportska događanja u Hrvatskoj mogu održati isključivo bez publike, no pratimo odluke Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske. Ukoliko to bude moguće, pripremit ćemo mjesta za druženje i glazbeni program u teniskom centru.

GORAN IVANIŠEVIĆ NA UMAŠKOM TURNIRU

 

Goran Ivanišević jedan od najpoznatijih brendova hrvatskog sporta, povezan je s umaškim turnirom na nekoliko razina, ali ona najvažnija jest - prijateljstvo.

Iako je u Umagu imao priliku samo jednom nastupiti za vrijeme igračke karijere, za njega je finalom protiv imenjaka Prpića sve zapravo i počelo u Stella Marisu. Nakon tog finala 1990. njegova je karijera doživjela ogroman uzlet, te se godine po prvi puta probio među 10 najboljih igrača svijeta. 

Danas, godinama kasnije, Goran je jedan od onih koji širi umaške "feel good" vibracije teniskim svijetom. Njegovi performansi na dragim mu egzibicijama, prijateljstva s teniskim legendama, toplina i trud promoviraju turnir na najbolji mogući način.

Više o dugogodišnjoj suradnji Gorana i umaškog turnira možete pronaći ovdje.

Velika sponzorska obitelj za uspješan turnir

 

Od 2017. godine, Plava Laguna je generalni sponzor turnira.

Plava laguna je kompanija s dugogodišnjom tradicijom u turizmu, a prepoznata je i po podupiranju brojnih događanja u svim destinacijama u kojima posluje, s naglaskom na događanja vezana uz sport i sportaše.

Plava laguna prepoznala je turnir kao primjer vrhunske organizacije i upravljanja, te kao važan društveni događaj koji Umag i Hrvatsku snažno promovira u svijetu.

Plava Laguna Triglav INA HEP Podravka Franck Melia Emirates Stella artois Hrvatska Istra Grad Umag MINT