21.-30.7.2023.
Hr En
Umag
subota 22:09

Novosti

Velika zahvala Plave Lagune i Plava Laguna Croatia Opena Umag partnerima, sponzorima, lokalnoj zajednici i timu turnira!
Završeno 33. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag
Završen prvi međunarodni padel turnir Edel Sport Umag u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag
U finalu Wawrinka i Popyrin, Serdarušić i Rola spasili tri meč lopte i osvojili naslov
Odležani Teran proglašen pobjedničkim vinom Plava Laguna Croatia Opena Umag 2023
Prižmić pao na šestoj meč lopti, Wawrinka uvjerljiv
Sonegova uspješna premijera, pobjede Lehečke i Wawrinke
Tijekom teniskog tjedna u Umagu počinje međunarodni padel turnir Edel Sport Umag

Igrači

Naša priča

O turniru

 

Kroz godine, Umag se profilirao u jednu od najprepoznatljivijih teniskih lokacija na ATP World Touru, a umaški turnir imao je privilegij da neki od najvećih igrača u povijesti odrastaju na njegovim terenima. Tako se na listi umaških pobjednika nalaze i bivši prvi igrači svijeta, višestruki osvajači Grand Slamova, pobjednici Masters turnira ili osvajači Davis Cupa.

Turnir godinama podupire domaće igrače. Za razliku od brojnih turnira iste kategorije u svijetu, na Plava laguna Croatia Openu pozivnice su u više od 80 posto slučajeva završile u rukama domaćih igrača. Tako su tijekom godina s pozivnicama u Umagu svoje prve velike uspjehe ostvarili i Ivan Ljubičić, Željko Krajan, Borna Ćorić i brojni drugi hrvatski tenisači.

Više o povijesti turnira možete pronaći ovdje.

Nezaboravnih 10 dana u Umagu

 

Uz vrhunski tenis, turnir posvećuje posebnu pažnju i zabavi izvan terena. 

Glazbeni program Umag Music Nights, kroz nevjerojatnih 10 dana na umaškoj pozornici predstavlja glazbu za svačiji ukus. Od nastupa najvećih regionalnih zvijezda do svjetski poznatih DJ-eva, brojni posjetitelji uživaju u više od 100 sati sjajne glazbe.

Istria Gourmet Festival posjetiteljima predstavlja najbolje od istarske gourmet ponude, gdje gosti turnira mogu uživati u kulinarskim delicijama i nagrađivanim lokalnim vinima.

A za naše najmlađe posjetitelje (5-14.g.), pripremili smo poseban program Kids week by Babolat, zabavljat ćete se uz tenisku edukaciju i goste tenisače, u jutarnjim satima od ponedjeljka do petka turnira (program organizira VAT d.o.o., ekskluzivni zastupnik i dealer Babolat programa za Hrvatsku).

GORAN IVANIŠEVIĆ NA UMAŠKOM TURNIRU

 

Goran Ivanišević jedan od najpoznatijih brendova hrvatskog sporta, povezan je s umaškim turnirom na nekoliko razina, ali ona najvažnija jest - prijateljstvo.

Iako je u Umagu imao priliku samo jednom nastupiti za vrijeme igračke karijere, za njega je finalom protiv imenjaka Prpića sve zapravo i počelo u Stella Marisu. Nakon tog finala 1990. njegova je karijera doživjela ogroman uzlet, pa se te 1990. godine po prvi puta probio među 10 najboljih igrača svijeta. 

Danas, godinama kasnije, Goran je jedan od onih koji širi umaške "feel good" vibracije teniskim svijetom. Njegovi performansi na dragim mu egzibicijama, prijateljstva s teniskim legendama, toplina i trud promoviraju turnir na najbolji mogući način.

Više o dugogodišnjoj suradnji Gorana i umaškog turnira možete pronaći ovdje.

Velika sponzorska obitelj za uspješan turnir

 

Od 2017. godine, Plava Laguna je generalni sponzor turnira.

Plava laguna je kompanija s dugogodišnjom tradicijom u turizmu, a prepoznata je i po podupiranju brojnih događanja u svim destinacijama u kojima posluje, s naglaskom na događanja vezana uz sport i sportaše.

Plava laguna prepoznala je turnir kao primjer vrhunske organizacije i upravljanja, te kao važan društveni događaj koji Umag i Hrvatsku snažno promovira u svijetu.

Listu svih sponzora turnira 2023. godine objavit ćemo naknadno.

Plava Laguna HEP Stella artois TZ Umag Triglav Jana Emirates Franck Podravka Croatia full of life T-com Studenac Istra MINT Grad Umag Hrvatski teniski klub Zagreb