ATP stadion Goran Ivanišević
Hr En

Novosti

Tridesetprvi Plava Laguna Croatia Open Umag 2020 otkazan zbog brige za zdravlje vezano uz epidemiju koronavirusa
Plava Laguna Croatia Open Umag nagrađen priznanjem Zlatna koza - Capra d'oro
Prvih 30 pospremljeno je u bogatu ladicu sjećanja jer je drugih 30 već krenulo!
Turnir 2020. u terminu od 17. do 26. srpnja
Akcijom „As za spas“ prikupljeno 26.960 kuna za Hrvatski savez tenisača u kolicima
Dušan Lajović pobjednik 30. Plava Laguna Croatia Opena Umag
Predsjednica Republike uručila nagradu za ATP vino godine vinariji Veralda iz Brtonigle
DJ Mike Candys ponovno napravio party za pamćenje

Naša priča

O turniru

 

Kroz godine, Umag se profilirao u jednu od najprepoznatljivijih teniskih lokacija na ATP World Touru, a umaški turnir imao je privilegij da neki od najvećih igrača u povijesti odrastaju na njegovim terenima. Tako se na listi umaških pobjednika nalaze i bivši prvi igrači svijeta, višestruki osvajači Grand Slamova, pobjednici Masters turnira ili osvajači Davis Cupa.

Turnir godinama podupire domaće igrače. Za razliku od brojnih turnira iste kategorije u svijetu, na Plava laguna Croatia Openu pozivnice su u više od 80 posto slučajeva završile u rukama domaćih igrača. Tako su tijekom godina s pozivnicama u Umagu svoje prve velike uspjehe ostvarili i Ivan Ljubičić, Željko Krajan, Borna Ćorić i brojni drugi hrvatski tenisači.

Više o povijesti turnira možete pronaći ovdje.

Nezaboravnih 10 dana u Umagu

 

Uz vrhunski tenis, turnir posvećuje posebnu pažnju i zabavi izvan terena. 

Tako svake godine glazbeni program Party Nights, kroz nevjerojatnih 10 dana na umaškoj pozornici predstavlja glazbu za svačiji ukus. Od nastupa najvećih regionalnih zvijezda do svjetski poznatih DJ-eva, brojni posjetitelji uživaju u više od 100 sati sjajne glazbe.

Osim odličnog noćnog života posjetiteljima nudimo i Istria Gourmet Festival, koji posjetiteljima predstavlja najbolje od istarske gourmet ponude. Od Istria Gourmet Restorana do Taste Istra zone, pa sve do vinskih degustacija „Skrivene čari Istarskih vina“, gosti turnira mogu uživati u kulinarskim delicijama i nagrađivanim lokalnim vinima.

Pogledajte dnevni program turnira 2019.g. ovdje.

Egzibicijski mečevi teniskih legendi

 

Egzibicijski mečevi turnira 2019.godine pružili su nam zanimljiva teniska uzbuđenja

Na otvaranju jubilarnog, 30. izdanja Plava Laguna Croatia Opena Umag u subotu, 13. srpnja pogledali smo reprizu prvog finala umaškog turnira između Gorana Ivaniševića i Gorana Prpića.

A meč koji je urezan duboko u sjećanja svih ljubitelja tenisa i sporta u cijelom svijetu, reprizu finala Wimbeldona iz 2001. godine, odigrali su Goran Ivanišević i Patrick Rafter na terenu umaškog ATP stadiona u srijedu 17. srpnja.

Više o egzibicijskim mečevima prijašnjih godina možete pogledati ovdje

Velika sponzorska obitelj za uspješan turnir

 

Od 2017. godine, Plava Laguna je generalni sponzor turnira.

Plava laguna je kompanija s dugogodišnjom tradicijom u turizmu, a prepoznata je i po podupiranju brojnih događanja u svim destinacijama u kojima posluje, s naglaskom na događanja vezana uz sport i sportaše.

Plava laguna prepoznala je turnir kao primjer vrhunske organizacije i upravljanja, te kao važan društveni događaj koji Umag i Hrvatsku snažno promovira u svijetu.

Listu sponzora turnira 2019.g. možete pogledati ovdje.

GORAN IVANIŠEVIĆ NA UMAŠKOM TURNIRU

 

Goran Ivanišević jedan od najpoznatijih brendova hrvatskog sporta, povezan je s umaškim turnirom na nekoliko razina, ali ona najvažnija jest - prijateljstvo.

Iako je u Umagu imao priliku samo jednom nastupiti za vrijeme igračke karijere, za njega je finalom protiv imenjaka Prpića sve zapravo i počelo u Stella Marisu. Nakon tog finala 1990. njegova je karijera doživjela ogroman uzlet, te se godine po prvi puta probio među 10 najboljih igrača svijeta. 

Danas, godinama kasnije, Goran je jedan od onih koji širi umaške "feel good" vibracije teniskim svijetom. Njegovi performansi na dragim mu egzibicijama, prijateljstva s teniskim legendama, toplina i trud promoviraju turnir na najbolji mogući način.

Više o dugogodišnjoj suradnji Gorana i umaškog turnira možete pronaći ovdje.

Plava Laguna Triglav HEP Podravka Franck PBZ Card Melia Emirates Stella artois Kala Središnji državni ured za šport Hrvatska Istra Grad Umag