Vegeta Croatia Open Umag novo je ime najvećeg hrvatskog ATP turnira. Vodeća hrvatska prehrambena kompanija Podravka i umaški turnir potpisali su u Koprivnici sporazum o suradnji, kojim je ojačana veza između ova dva međunarodno priznata hrvatska branda.

Kao glavni sponzor umaškog turnira, Podravka je odlučila uz ime jednog od najvećih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj vezati ime svojeg najznačajnijeg branda - Vegete. "Vegeta je najpoznatiji izvorni hrvatski proizvod i svojevrsni fenomen, jer je u više od pet desetljeća svoga postojanja ušla u kuhinje potrošača u više od 50 zemalja širom svijeta. Kroz sinergiju s umaškim turnirom, koji na vrlo inventivan način spaja sport s ostalim turističkim sadržajima, stvaramo novu vrijednost i jačamo međunarodnu prisutnost brandova po kojima je Hrvatska poznata u svijetu", istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.

Umaški turnir se u 22 godine postojanja i stalnog razvoja profilirao u jedan od najuglednijih turnira u seriji ATP World Tour 250, što je potvrđeno i nizom nagrada, uključujući i prošlogodišnju nagradu za izvrsnost "Best Fan Experience". U prošlogodišnjem izdanju televizijska slika iz Umaga otišla je u čak 132 zemlje svijeta na 4 kontinenta te ju je moglo vidjeti potencijalno više od 90 milijuna gledatelja putem 15 internacionalnih TV postaja.

"Vegeta pripada elitnom društvu hrvatskih proizvoda po kojima se našu zemlju prepoznaje diljem svijeta. Zato nam je povezanost s tako snažnim brandom kao što je Vegeta posebno važna. Vjerujem da ćemo kroz nastavak suradnje s Podravkom ostvariti novi iskorak u sadržajima turnira zbog kojih je Umag omiljeno odredište ljubitelja vrhunskog sporta i zabave", rekao je predsjednik Uprave Istraturista i predsjednik Organizacijskog odbora ATP Vegeta Croatia Opena, Željko Kukurin.