Prema podacima sustava eVisitor, u srpnju je u Hrvatskoj ukupno ostvareno 4,8 milijuna dolazaka i preko 29,5 milijuna noćenja. Pritom je u srpnju u jadranskim županijama ostvareno 4,5 milijuna dolazaka i 28,9 milijuna noćenja.

Umaški turnir, koji svakog srpnja postaje nezaobilazno odredište ljubitelja tenisa i dobre zabave i ove je godine u destinaciju privukao niz tenisača s najvećih emitivnih tržišta, kao i brojne navijače. Karte su rasprodane u rekordnom roku, a veliki interes za ulaznice vladao je pogotovo među navijačima iz susjednih zemalja, ponajprije iz Slovenije i Italije. Turnir je u svom 33. izdanju privukao 100.000 posjetitelja, a s više od 1000 sati prijenosa na 567 programa u mečevima iz Umaga uživalo je više od 4 milijuna gledatelja diljem svijeta, uključujući i one s ključnih emitivnih tržišta za hrvatski turizam.

Uz vrhunske teniske mečeve, posjetitelji su tijekom 11 dana uživali i u glazbenom programu Umag Music Nights s koncertima domaćih i regionalnih zvijezda te nastupima svjetskih DJ-eva koji su im priuštili 10 večeri glazbenog spektakla. Neizostavno mjesto bila je i Taste Istria zona na kojoj se predstavilo 18 cijenjenih istarskih vinara koji brojnim međunarodnim nagradama i priznanjima osnažuju imidž Istre kao vinske regije. Cjelokupnu priču ovogodišnjeg Plava Laguna Croatia Opena Umag zaokružilo je 600 teniskih rekreativaca koji su se natjecali na čak 7 popratnih turnira.