Marco Cecchinato, senzacionalni Talijan koji je u petak igrao polufinale Roland Garrosa, bit će jedan od velikih mamaca za publiku. Cecchinato je u Parizu između ostalih svladao Novaka Đokovića i Davida Goffina i time potvrdio sjajnu formu. U travnju je u Budimpešti osvojio i svoj prvi ATP naslov u karijeri.

Osim Cecchinata, talijanske će boje braniti i prošlogodišnji finalist Paolo Lorenzi te višekratni umaški polufinalist, iskusni Andreas Seppi. Cecchinato, Lorenzi i Seppi će pokušati nastaviti bogatu tradiciju talijanskih uspjeha u Umagu.

Fabio Fognini cijelo je desetljeće uveseljavao umašku publiku, a 2016. godine postao je prvi talijanski pobjednik u Stella Marisu. Do tog naslova trojica su Talijana zapela na zadnjoj umaškoj stepenici. Fognini je 2013. poražen od Tommyja Robreda. Od Potita Staracea je 2010. bio bolji Juan Carlos Ferrero, a Filippo Volandri je izgubio finale 2003. od Carlosa Moye i 2004. od Guillerma Canasa.

Talijanski navijači koji neće moći uživo pratiti mečeve, sliku iz Umaga gledat će putem brojnih televizijskih prijenosa. Naime, turnir će se prenositi u više od 100 zemalja, pratit će ga više od 370 akreditiranih novinara, posebne reportaže emitirati će i poznati sportski mediji SKY i ATP Uncovered, a turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su La Gazzetta dello Sport, Daily Mail, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport.