Bio je ovo sjajan tjedan za mene i presretan sam što iz Umaga odlazim s trofejem. Ovo je uspjeh cijelog mog stožera”, rekao je 25-godišnji Talijan. 

Za Cecchinata, koji je zablistao nedavno na Roland Garrosu plasmanom u polufinale, ovo je druga titula u karijeri. S novih 250 bodova iz Umaga, Talijan će od ponedjeljka na novoj ATP listi ostvariti najbolji renking karijere - 22. mjesto.

Guido Pella i iz trećeg je finala u karijeri ostao bez konačne nagrade, ali neće nezadovoljan otići iz Umaga budući da će napredovati za 15 mjesta. “Marco je ovog puta bio predobar. Igrao sam dobro, ali nije bilo dovoljno... No, planiram se vratiti u Umag, volim ovaj turnir, grad, plaže, sve mi se sviđa. Ako ću imati šansu, vratit ću se”, rekao je Argentinac.

Finale umaškog turnira odigrano je pred prepunim stadionom, a u 10 dana trajanja najvećeg hrvatskog sportskog eventa Stella Maris je posjetilo više od 100.000 posjetitelja.

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar-Kitarović, izjavila je: “Sjajno je u Umagu večeras. Ovo je veliki sportski događaj koji snažno doprinosi turističkoj promociji Umaga, Istre i cijele Hrvatske.”

Uz vrhunski tenis posjetitelji su uživali u proteklih 10 dana u nastupima domaćih i međunarodnih glazbenih zvijezda te u najboljem što Istra nudi u gourmet i vinskoj ponudi. Organizatori su najavili kako već danas počinju pripreme za iduću godinu, kada će umaški turnir proslaviti 30. obljetnicu