Serija turnira u Karlovcu, Požegi i Splitu, te Masters u Umagu daju šansu hrvatskim tenisačima da se izbore za nastup na jedinom hrvatskom ATP turniru

Pobjednik svakog od tri turnira bit će pozvan za završni Road To Umag Masters, koji će se u dva dana prije početka ATP kvalifikacija, 15. i 16. srpnja, održati u Stella Marisu. Uz najuspješnije igrače s turnira u Karlovcu, Požegi i Splitu, tri će igrača biti izravno pozvana na Road To Umag Masters. Tako će umaška završnica okupiti šestoricu hrvatskih igrača, a najuspješniji će od njih dobiti priliku zaigrati u kvalifikacijama za jedini hrvatski ATP turnir.

"Ovim projektom želimo pomoći hrvatskim tenisačima i dati im mogućnost da se izbore za mjesto na našem turniru, ali da si i kroz turnire u Karlovcu, Požegi i Splitu osiguraju veliki broj kvalitetnih mečeva. S obzirom da pozivnica na turnirima bilo koje razine, a pogotovo onih iz ATP serije, nikada nema dovoljno, odlučili smo se na ovaj način otvoriti vrata svim hrvatskim igračima. Svjesni smo da je put iznimno težak i da će samo jedan tenisač na kraju izboriti nastup u kvalifikacijama Plava Laguna Croatia Opena Umag, ali smatramo da na ovaj način svima dajemo šansu. Uz to, drago nam je da ćemo ovime dovesti dašak umaškog turnira i u preostale tri hrvatske regije te prenijeti barem mali dio šarma koji već 30 godina okuplja brojne fanove u Stella Marisu.", istaknuo je Tomislav Poljak, direktor Plava Laguna Croatia Opena Umag.

Turniri u Karlovcu, Požegi i Umagu bodovat će se za rang-listu Hrvatskog teniskog saveza te će na njima moći nastupiti isključivo hrvatski državljani registrirani pri HTS-u. Prijave, kao i sve detalje vezane uz turnire, igrači će moći pronaći na stranicama HTS-a.


Umag će i ove godine biti centar tenisa u kojem će se, osim igrača u glavnom turniru, natjecati i gotovo 500 rekreativaca na popratnim turnirima, kao što su to tradicionalni VIP turnir, HEPi turnir, Umag Stars Open te drugi po redu ITF turnir tenisača u kolicima.