Hrvatski tenisači ove će godine svoje nastupe na 3. izdanju Road to Umag by Podravka započeti turnirom u Splitu (22.-24. travnja), potom slijede Karlovac (24.- 26. lipnja) i Samobor (1.-3. srpnja). Četvorica najuspješnijih igrača na serijalu Road to Umag by Podravka svoju će završnicu igrati na finalnom Mastersu u Umagu, gdje će se boriti za pozivnicu kojom će ostvariti plasman u kvalifikacije Plava Laguna Croatia Open turnira. Polufinalni mečevi Mastersa u Umagu odigrat će se u četvrtak, 20. srpnja 2023., a finale će biti na rasporedu u petak, 21. srpnja u kasnim poslijepodnevnim satima kao odlična najava službenog početka turnira.

Tako je HTS-ov kalendar i ove godine bogatiji za tri turnira iz serijala Road to Umag by Podravka, te će se turniri u organizaciji Teniskog kluba Split, Teniskog kluba Karlovac i Teniskog kluba Samobor bodovati i za hrvatsku rang listu. Igrači koji ostvare pobjedu na turnirima Road to Umag by Podravka  kvalificirat će se na završni Masters u Umagu, dok će ostali polufinalisti biti određeni zbrojem ostvarenih bodova na sva tri turnira.

Direktorica izvršnog odbora umaškog turnira Arlen Brozić ovom je prilikom naglasila: :„Plava Laguna kontinuirano ulaže u razvoj sporta i sportske infrastrukture. Kao organizatori jedinog hrvatskog ATP Turnira, posebno smo ponosni što hrvatskim teniskim talentima možemo osigurati iskustvo elitnog ranga profesionalnog tenisa. Road to Umag by Podravka  je inicijativa s kojom se dodatno unaprjeđuje povezanost umaškog ATP turnira i naših tenisača. Ponosni smo na tu suradnju i vjerujemo da će Plava Laguna Croatia Open Umag nastaviti biti snažan poticaj hrvatskom tenisu.“

Direktor ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag, Tomislav Poljak: „Ovo će biti još jedna prilika za sve hrvatske igrače da se izbore za igranje na najvišoj profesionalnoj razini. Svima dajemo mogućnost da budu sudionici turnira u Umagu. Zahvaljujem se svim klubovima koji sudjeluju u organizaciji, a među njima u ovom trenutku najviše Teniskom klubu Požega, koji je bio s nama prve dvije godine. Također bih poželio dobrodošlicu Teniskom klubu Samobor 1890, koji je novi organizator od ove sezone. Drago mi je da su prethodna izdanja ovog serijala odlično prihvaćena i mislim da se ideja pokazala kao pun pogodak.“  

Prošlogodišnji pobjednik Matija Pecotić drugu je godinu zaredom postao pobjednikom serije turnira Road to Umag by Podravka, svladavši u finalu Domagoja Bilješka sa 6:1, 6:4. Novosti o umaškom ATP turniru možete pratiti na društvenim mrežama turnira i na stranici www.croatiaopen.hr, a ulaznice za glavni dio ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag  su u prodaji na poveznici službenog webshopa.