Da ne odemo predaleko u prošlost, dovoljno je pogledati zadnja tri „olimpijska“ izdanja Umaga.

Fabio Fognini otišao je do kraja 2016. i tituli zaštitnog lica turnira napokon dodao prvu krunu u umaškoj „školjci“. Četiri godine ranije Hrvatska je, nakon 22 godine posta, u Marinu Čiliću dočekala drugog domaćeg pobjednika u povijesti turnira. Sjećanja na 2008. vratit će nas u jedan od najboljih finala u povijesti i trosatnu bitku iz koje je Fernando Verdasco izašao kao pobjednik nad Igorom Andrejevim.

Epicentar teniskih događanja u trećem tjednu srpnja 2020. ponovno će biti Stella Maris.

Već sada možemo najaviti povratak spektakularnog 18-godišnjeg Talijana Jannika Sinnera, pobjednika NextGen ATP Finala u Milanu, koji je u Umagu 2019. igrao s pozivnicom, a 2019. završio debelo ispod 100. mjesta na svijetu. Igrač za kojeg njegov trener, iskusni lisac Riccardo Piatti, kaže da je najbolji materijal koji je ikad imao u rukama, trebao bi postati novo zaštitno lice umaškog turnira. Ako znate da Piatti bira riječi kad govori o tenisu, a u karijeri je vodio i Novaka Đokovića, znate o kakvom je talentu riječ. 

U više od dvjestotinjak dana koliko nas čeka do početka idućeg turnira, predstaviti ćemo brojne teniske, glazbene i gourmet užitke koji će vas dočekati na trideset i prvom izdanju turnira, od 17. do 26 srpnja 2020.g.