Pripreme za 23. ATP Vegeta Croatia Open u punom su zamahu. Ove će se godine najstariji i najprestižniji hrvatski teniski turnir održati nešto ranije, od 5. do 15. srpnja. Turnir i ove godine donosi niz novosti. Umag će ponovno privući vrhunske svjetske tenisače, uz tradicionalno bogat gourmet, kulturni i zabavni program. ATP Studena Croatia Open tako će još jednom predstaviti Umag, Istru i Hrvatsku u najboljem svjetlu.

U svom prošlogodišnjem izdanju umaški je turnir privukao rekordnih 80.000 posjetitelja te 300 akreditiranih novinara, fotografa i snimatelja iz Hrvatske i cijelog svijeta.
Turnir je održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića, a laureat turnira je u finalu protiv Marina Čilića postao perspektivni Ukrajinac Alexandr Dolgopolov kojemu je ovo bio prvi naslov u karijeri. Bio je to i "najmlađi finale" na ATP turnirima u 2011. godini jer su obojica igrača imala samo 22 godine.
Osim u vrhunskom tenisu, 80.000 posjetitelja je tijekom 11 dana turnira uživalo i u 60 sati glazbenog programa na 14 koncerata svjetskih i domaćih atrakcija poput operne dive Montserrat Caballé, DJ atrakcije Yolanda Be Cool, TBF-a, Jinxa, Lane Jurčević, Nene Belana...

U sklopu ATP turnira održana je i gastronomsko-enološka manifestacija Istria Gourmet Festival na kojoj se predstavilo 15 vrhunskih hrvatskih i inozemnih restorana, od toga dva nositelja prestižnih Michelin zvjezdica.