U subotu 7. srpnja u prostoru Istria Gourmet restorana s početkom u 20 sati, premijerno je prikazan turistički film o Istri "Krasna zemljo" koji su Hrvatska turistička zajednica i Turistička zajednica Istarske županije realizirale u suradnji s poznatom violončelisticom Anom Rucner. Premijera spota koji vjerno dočarava sve ljepote "plave" i "zelene" Istre zbog kojih turisti ostaju vjerni ovoj hrvatskoj turističkoj regiji, organizirana je u sklopu 23. teniskog turnira ATP Vegeta Croatia Open.

Film donosi dašak istarske obale i unutrašnjosti ali i bogatstvo eno-gastronomske ponude te gostoljubivost i toplinu Istrana. Istarski kažuni, autohtona jela s tartufima, kvalitetna vina, pitoreskni krajolici, očuvane i uređene plaže, šarm gradova na obali i dojmljivost onih u unutrašnjosti; sve se to u tri i pol minute isprepliće s bogatim glazbenim aranžmanom, a poseban naglasak u filmu je stavljen na ono najbitnije - srdačnost domaćina. Svi oni koji odluče posjetiti ovaj najveći hrvatski poluotok sa sobom će ponijeti emociju koju su im prenijeli ne samo prekrasan krajolik, već i ljudi koji u Istri žive svoju svakodnevicu. Istra se već godinama profilira kao destinacija koja svojim podnebljem, tradicijom i gastronomskom ponudom omogućuje život visoke kvalitete.

Upravo zbog očuvane prirode, bogate kulturne baštine i raznolikosti turističkih sadržaja, Istra slovi za jedno od najugodnijih mjesta na kojima mnogi žele provesti svoj odmor. Sve to Istru čini destinacijom rastuće popularnosti u svjetskim razmjerima. Redatelj i scenarist filma je Kras Gančev, a snimatelj Radislav Jovanov Gonzo. Autor glazbenog aranžmana je Tomas Burić koji je kompilirao tradicionalne istarske melodije, koristeći osim klasičnih instrumenata, i za Istru tipične roženice, mih i šurle. Glazbena producentica filma je poznata hrvatska čelistica Ana Rucner. Za potrebe turističke promidžbe diljem svijeta od kadrova iz filma bit će priređeni i atraktivni spotovi u trajanju od 20 i 30 sekundi.