Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović primio je izaslanstvo 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag teniskog turnira, čiji je pokrovitelj. Uz direktora turnira Vanju Božičkovića, u izaslanstvu su bili gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, predsjednik Organizacijskog odbora turnira Željko Kukurin, predsjednik Uprave Zagrebačke banke Franjo Luković i član Uprave Miljenko Živaljić.

Članovi izaslanstva upoznali su predsjednika Josipovića s pripremama za ovogodišnji turnir koji će se održati od 5. do 15. srpnja. I ove godine u Umagu će nastupiti najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović i Ivan Dodig, ali i branitelj naslova iz 2011., još dvojica bivših pobjednika te još trojica igrača iz TOP 20. Uz vrhunski tenis, umaški turnir posjetiteljima nudi i bogatu ponudu gastronomskih i zabavnih manifestacija, po čemu je jedinstven na ATP Touru.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako umaški turnir iz godine u godinu uspješno potvrđuje svoj status jednog od vodećih sportskih i društvenih događaja u Hrvatskoj. Posebno je podržao napore koje organizatori - kroz sinergiju vrhunskog sporta, gastronomije i zabave - ulažu u pozicioniranje Umaga kao simbola visoke kvalitete hrvatskog turizma.

Kao pokrovitelj umaškog turnira, predsjednik Josipović pratio je iz počasne lože finalne susrete prošle i pretprošle godine te pobjednicima uručio pokal. U znak zahvalnosti, izaslanstvo umaškog turnira poklonilo je predsjedniku malu repliku pokala, izražavajući nadu da će i ove godine posjetiti Umag i nazočiti finalnom meču 23. ATP Vegeta Croatia Opena.