‘’Hrvatski tenisači u kolicima vrhunski su sportaši koji nam svima pokazuju kako ne postoje prepreke za ostvarivanje impresivnih rezultata. Ponosni smo što imamo priliku podržati ih kroz ovu donaciju i što smo još jednom potvrdili kako će tenisači u kolicima u HEP-u uvijek imati navijača i prijatelja. Turnir Plava Laguna Croatia Open Umag još jednom je bio mjesto vrhunskog tenisa i veseli me što smo imali ovako veliki broj aseva.’’ – izjavio je Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

HEP je i prijašnjih godina u sklopu Plava Laguna Croatia Open Umag ovom humanitarnom akcijom donirao sredstva Hrvatskom savezu tenisača u kolicima te još jednom istaknuo važnost prikupljanja sredstava za unaprjeđenje zajednice u kojoj djeluju. Akcija „As za spas“ dio je globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju. ''As za spas'' ove se godine održao peti put, a tijekom godina je zahvaljujući HEP-u prikupljeno 128.640 kuna za humanitarne svrhe.

31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrano je na terenima Stella Maris Resorta od 16. do 25. srpnja, a naslov je osvojio 18-godišnji Carlos Alcaraz, teniska senzacija iz Španjolske. Osim tenisa, glavnog i popratnih turnira, u Stella Maris Resortu pokraj stadiona Gorana Ivaniševića svakoga je dana bio organiziran bogati zabavni program, a uživalo se u koncertima Nene Belana i Fiumensa, Ane Rucner, Detoura i mnogih drugih. ATP zona ujedno je bila COVID free zona jer se moglo ući isključivo s COVID potvrdama. Na ulazu je bilo omogućeno testiranje te je napravljeno više od 6000 testiranja.