Zaštitna lica, ali i nezamjenjiv dio cjelokupnog šarma umaškog ATP Vegeta Croatia Opena su njegove ATP hostese. Ove godine, za vrijeme trajanja turnira od 5. do 15. srpnja, njih čak 150 bit će ponovno važan dio organizacijskog tima. Traže se odgovorne, komunikativne djevojke, koje aktivno koriste engleski i poželjno još jedan strani jezik te vole i poznaju tenis, a natječaj završava zaključno s 1. lipnja 2012.

Tradicionalno, interes je velik te se za poziciju ATP hostese godišnje prijavljuje oko 800-tinjak djevojaka. Većina djevojaka je iz Hrvatske i to s područja Slavonije, no prijave stižu i iz susjedne Bosne i Hercegovine, Srbije te Slovenije. Organizatori turnira su posebno ponosni na činjenicu kako velikom broju prijavljenih djevojaka to nije prvi put da su izrazile želju da svoje ljeto provedu radno u Umagu, a neke od njih dolaze već treći ili četvrti put.
Osim odgovornih funkcija u 10-tak različitih službi, ATP hostese imaju važnu ulogu i u promociji Umaga, Istre i Hrvatske među mnogobrojnim međunarodnim posjetiteljima, ali i medijima. Prošle su godine čak 24 internacionalne televizije, među kojima su i Eurosport 2, BBC World News, Al Jazeera Sports Global, France 24 i Russia Today, prenijele 613 reportaža s turnira potencijalnim 700 milijuna gledatelja, a baš su umaške hostese nerijetko bile tema tih vijesti. Veliki interes iz godine u godinu iskazuje i sam ATP koji priču o hostesama kroz svoje medije plasira u svijet.
Nakon završetka natječaja, djevojke će početkom svibnja biti pozvane da prisustvuju castinzima koji će se održati u Zagrebu, Osijeku i Pazinu. Nakon castinga će biti donesen izbor kojih će se 150 pridružiti organizacijskom timu turnira u srpnju.

Za sve informacije i prijave: prijava@croatiaopen.hr