ATP Vegeta Croatia Open, koji se ove godine u Umagu održava od 5. do 15. srpnja, izazvao je veliki interes u Kini, a Shanghai televizija čak ga je proglasila i najboljim ATP turnirom na zemlji. Iako su u konkurenciji bili turniri poput Madrida i Monte Carla, za Kineze je Umag ispred svih, zbog jedinstvene kombinacije tenisa, gastronomije i zabave.
Visoku reputaciju umaškog turnira potvrđuje i talijanski tenisač Fabio Fognini, koji je za talijanski Tennis magazin progovorio o svojim iskustvima. ATP Umag već je postao nezaobilazan termin u kalendaru, jer je atmosfera u Umagu predivna, a ima i puno talijanskih navijača, što Fogniniju mnogo znači kad je na igralištu. "Lokacija je prelijepa, s pogledom na more i restoranom koji gleda na lagunu", kaže talijanski tenisač i dodaje da je bio vrlo zadovoljan i hotelom u kojem je bio smješten, kao i osobljem koje je uvijek na raspolaganju. "Osim toga, niste prisiljeni biti uvijek u hotelu ili klubu, jer na udaljenosti od samo pet minuta vožnje ima izvrsnih i mirnih restorana", zaključuje Fognini u svom osvrtu na umaški turnir.

Posjetitelje 23. ATP Vegeta Croatia Open od 5. do 15. srpnja ove godine očekuje iznimno bogat program namijenjen svim generacijama. Uz vrhunski tenis, Istria Gourmet Festival ponovno će okupiti najbolje istarske restorane, vinare i maslinare, a jedinstvena glazbena ponuda uključuje čak 100 sati programa tijekom svih 11 dana događanja.

Iako se ovogodišnji turnir održava između "dva Wimbledona" i u istom terminu s još tri druga turnira, organizatori ATP Vegeta Croatia Opena uspjeli su ponovno osigurati nastup vrhunskih svjetskih tenisača. Uz svu trojicu najboljih hrvatskih tenisača - Marina Čilića, Ivu Karlovića i Ivana Dodiga - u Umag se vraća branitelj naslova iz 2011., još dvojica bivših pobjednika te još trojica igrača iz TOP 20.