Alcaraz je slovačkog tenisača Andreja Martina lakoćom pobijedio 6:3, 6:1 te još jednom pokazao svu raskoš svog talenta i bogatog arsenala. Umaška publika prepoznala je Alcarazovu srčanost te je mladi tenisač na ATP stadionu Goran Ivanišević praktički imao prednost domaćeg terena.

Četvrtinu finala izborio je i branitelj naslova Dušan Lajović koji je je u teškom meču pobijedio španjolskog tenisača Bernabea Zapatu Mirallesa rezultatom 7:5, 6:4 te napravio veliki korak prema obrani titule. Četvrtinu finala izborili su još i treći nositelj, srpski tenisač Filip Krajinović koji je Moldavca Radu Albota pobijedio 6:4, 6:2 te Nijemac Daniel Altmaier koji je talijanskog tenisača Gianlucu Magera pobijedio 4:6, 6:1, 7:5.

Hrvatski dvojac Matej i Ivan Sabanov pobijedio je par koji čine bosanskohercegovački tenisač Damir Džumhur i Hrvat Antonio Šančić rezultatom 7:5, 6:0. Sabanovi su u travnju senzacionalno u Beogradu osvojili prvu ATP titulu u karijeri, a njihova igra u Umagu pokazuju da su ozbiljni kandidati za titulu. Drugi hrvatski par u četvrtini finala, Admir Kalender i Mili Poljičak, završili su svoj nastup porazom od Fernanda Rombolija i Davida Hernandeza 3:6, 7:5, 16:14. 

‘’Džumhur i Šančić su dobar par, ali mi smo uigraniji i to je napravilo razliku. Nadamo se da će se ponoviti Beograd i da ćemo doći do nove ATP titule, dat ćemo sve da do toga dođe. Jedan od naših ciljeva za ovu godinu je doći što bliže top 100, stvarno smo zadovoljni ovom godinom i idemo prema cilju, a možda je moguće čak i ući u prvih 100. Jako je ugodno igrati u Umagu, uvjeti i vrijeme su super. Osjećamo se odlično ovdje, mislim da dobro koristimo domaći teren ‘’ – izjavio je nakon meča Ivan Sabanov.

Matej i Ivan u polufinalu će zaigrati s BiH tenisačem Tomislavom Brkićem i Srbinom Nikolom Ćaćićem koji su danas bili bolji od češkog para Jebavy/Vesely 6:2, 6:2. Polufinale su izborili još i moldavsko-španjolski par Radu Albot i Pedro Martinez koji su izbacili Talijane Marca Cecchinata i Stefana Travagliu 6:4, 6:1. 

Završetkom posljednih mečeva počeo je nastup Nene Belana i Fiumensa u programu Open Air Music koji svaku večer završava u 2 sata poslije ponoći.

Sutra u sklopu Plava Laguna Croatia Open Umag počinje drugo izdanje turnira tenisača u kolicama ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP na kojem će zaigrati 16 tenisača s invaliditetom. Mečevi počinju u 10 sati, a igrat će se na terenima Umag Tenis Akademije.