Aljaž Bedene najbolji rezultat u Umagu zabilježio je 2013. godine kada je dospio do četvrtfinala pobjedom nad Aleksandrom Dolgopolovom, a jednom je čak u glavnom turniru zaigrao zahvaljujući pozivnici. „U Umagu je sve organizirano na vrhunskom nivou, a atmosfera je sjajna. Tamo se stvarno odlično osjećam te s toga pozivam sve svoje sunarodnjake da me dođu bodriti i uživati na turniru. Osim vrhunskog tenisa, turnir nudi i dobru zabavu i uživanje u prekrasnom ambijentu, tako da dobijete cijeli „paket““, poručio je Aljaž.

Vezu umaškog turnira i slovenskog tenisa dugi je niz godina jačao i Blaž Kavčič. Ovaj miljenik publike u Umagu uvijek ima veliku podršku, a posebno se pamti meč protiv Gaela Monfilsa 2013. godine kad je Grand Stand bio premali za sve koji su htjeli pogledati ovaj atraktivni susret.

Pobjedu u glavnom turniru u Umagu broji i slovenski tenisač Borut Urh, a još je cijeli niz slovenskih tenisača proteklih 28 godina okušalo sreću na terenima Stella Marisa.

„2018 Plava Laguna Croatian Open Umag je iznimni sportko-gurmansko-društveni teniski događaj u Adrija regiji, koji je sinonim za odličnu organizaciju, posebne doživljaje i opuštanje. Od kada sam postao punoljetan moja prva prijava je bila na kvalifikacijama teniskog turnira u Umagu i od onda prisustvujem svake godine. Kasnije sam to radio iz društvenih potreba i svima znanoj dobroj zabavi, a zadnjih godina kao direktor Tenis Slovenije, isključivo iz poslovnih razloga, jer postoje brojne komercijalne i menadžerske aktivnosti koje se odvijaju pored izvrsnih mečeva. Izvrstan program za sve ciljne skupine svih uzrasta, stoga turnir preporučujem svim prijateljima“, izjavio je Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije.

Slovenski navijači koji mečeve neće moći pratiti uživo, sliku iz Umaga gledat će putem Sport TV-a. Turnir će se prenositi u više od 100 zemalja, pratit će ga više od 370 akreditiranih novinara, a posebne reportaže emitirat će i sportska televizija SKY. Turnir će popratiti i ostali internacionalni mediji među kojima su La Gazzetta dello Sport, Daily Mail, Super Tennis, DAZN, Arena Sports, Premier Sports i Eurosport.