10.00 ATP KVALIFIKACIJE

19.00 ŽDRIJEB TURNIRA

20.00 ISTRIA GOURMET RESTORAN
PROMOCIJA NOVOG PROMIDŽBENOG SPOTA ISTRE - PRESS EVENT
Novi turistički promidžbeni film o ljepotama Istre doživjet će svoju premijeru baš na Vegeta Croatia Openu. Film, sniman na više od 20 lokacija, nastojao je dočarati ljepote istarske obale i unutrašnjosti, ali i bogatstvo eno-gastronomske ponude te gostoljubivost i toplina Istrana. Redatelj i scenarist filma je Kras Gančev, a snimatelj Radislav Jovanov Gonzo. Autor glazbenog aranžmana je Tomas Burić koji je kompilirao tradicionalne istarske melodije, koristeći osim klasičnih instrumenata, i za Istru tipične roženice, mih i šurle. Glazbena producentica filma je poznata hrvatska čelistica Ana Rucner koja će svojim live nastupom uveličati i premijeru filma.

21.30 OLIVER DRAGOJEVIĆ, KONCERT OTVARANJA (ATP STADION)
ATP stadion ugostit će legendu i velikana hrvatske glazbene scene Olivera Dragojevića, a na koncertu će kao gost nastupiti i njegov dugogodišnji prijatelj Gibonni. Jedini Oliverov ljetni nastup za sve će posjetitelje biti jedinstvena prilika za druženje uz bogat glazbeni repertoar splitske legende.

* NAPOMENA: Akreditaciju za praćenje koncerta Olivera Dragojevića možete podignuti u Press centru turnira od 20.00 -21.30.

23.00 ISTRIA GOURMET RESTAURANT
DEGUSTACIJA TERROIRA, TRAPAN & GRETIĆ
Tomislav Gretić široj je publici postao poznat sudjelujući u jednoj od popularnih kulinarskih emisija, međutim, ovaj chef svoju je karijeru i ugled gradio dugo, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu, te postao jedno od najznačajnijih te najcjenjenijih lica kulinarske scene u Hrvatskoj. Vodio je niz restoran, a danas je glavni chef u rovinjskom hotelu Monte Mulini. Bruno Trapan je pak mladi istarski vinar, koji je svoj posao, za razliku od mnogih kolega, izgradio samostalno, kupnjom zemlje kod Šišana i sadnjom vinograda. Trapanova želja je sačuvati i naglasiti vrijednost autohtonih sorti te pokazati kako je plodna crvenica južne Istre idealna za uspjeh internacionalnih crnih sorti.