Istraturist i Meliá Hotels International predstavili su na ATP Vegeta Croatia Open turniru zajednički donatorski projekt "Dan solidarnosti", čiji je cilj pomoći građanima Umaga kojima je pomoć najpotrebnija. U sezoni 2012. prikupljat će se sredstva za dvogodišnju Mateu Damiani i 22-godišnjeg Jasmina Vlahovića iz Umaga.

Nastavak je to projekta koji je uspješno proveden i 2011. godine, kada su prikupljena sredstva uložena u kupovinu posebnog računala za slijepe osobe i druge školske opreme za 15-godišnju djevojčicu Melissu Končar, te za financiranje cjelogodišnjeg rada asistenta u nastavi za Anamariju Manin, 8-godišnju djevojčicu koja boluje od cerebralne paralize.

"ATP turnir u Umagu uvijek je imao jaku humanitarnu notu. U zadnje dvije godine provodimo i akciju Zvijezde Umaga za djecu Umaga, kojom prikupljamo sredstva za djecu s posebnim potrebama. Akciji se na Celebrity stageu svaki put vrlo rado pridružuju i tenisači koji igraju na turniru, kao i glazbene zvijezde i sudionici Istria Gourmet Festivala", istaknula je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora ATP Vegeta Croatia Opena.

"Dan solidarnosti" je projekt koji Meliá Hotels International provodi u svojim hotelima diljem svijeta od 2004. godine.

"Putovanja su za djecu uvijek neprocjenjivo edukativno iskustvo, jer time stječu nova poznanstva, upijaju nova znanja i usvajaju sustave vrijednosti. Organizacijom Dana solidarnosti želimo ne samo izravnim prikupljanjem sredstava pomoći osobama s posebnim potrebama, nego i svu ostalu djecu učiti koliko su važni solidarnost i poštivanje prirodnog okruženja", pojasnio je Luis Ramos, regionalni direktor Meliá Hotels International.

Korisnici sredstava koja se prikupljaju projektom su osobe s posebnim potrebama koje se nalaze na listi prioriteta Grada Umaga.

"Ovakvi projekti od velike su važnosti za Umag, ne samo zbog prikupljanja donacija, nego i kao dugoročno ulaganje u budućnost. Djeca su naša budućnost, pa je povećanje svjesnosti među djecom o važnosti solidarnosti trajni dobitak za cijelu društvenu zajednicu", rekao je gradonačelnik Umaga Vili Bassanese.

Predstavljanju Dana solidarnosti prisustvovali su i rukometni trener Lino Červar te bivša hrvatska reprezentativka u stolnom tenisu Sandra Paović, koja se nakon teške ozljede i rehabilitacije posvetila projektima animacije djece u školskoj i predškolskoj dobi.

Projekt su podržali i naša proslavljena reprezentativka u stolnom tenisu Sandra Paović i najtrofejniji hrvatski trener, bivši izbornik rukometne reprezentacije Lino Červar.