Na Celebrity stageu i ove se godine održava humanitarna akcija "Zvijezde Umaga za djecu Umaga", kojom se prikupljaju sredstva za djecu s posebnim potrebama iz Umaga.
Prvoga dana akciju podržali su hrvatski tenisači Ivan Dodig i Marin Čilić, te glazbeni sastav Angels i Alan Bjelinski. Za dobru atmosferu pobrinule se se djevojke iz banda Angels, koje su i zapjevale, najavivši time svoj večernji nastup na umaškoj pozornici. Dodig je poručio kako je siguran da će hrvatski tenisači dati sve od sebe na terenu, kako bi opravdali potporu umaške publike. A kako navija umaška publika, Čilić je ilustrirao prisjećanjem na svoj prvi nastup u Umagu 2005. godine. Tada je došao na teren pun samopouzdanja, a onda su mu se nakon burnog pozdrava umaške publike, kako je rekao, ''noge odsjekle'' od treme.

Gost Celebrity stagea bio je i poznati hrvatski glazbenik Alan Bjelinski, koji je u Umagu kao član Ante Gelo&Alan Bjelinski Jazz Quarteta, sastava koji svake večeri od 20 sati svojim vrhunskim izvedbama jazz standarda stvara savršenu zvučnu kulisu Istria Gourmet Festivala. Program su vodili Antonija Mandić i Robert Anić, a druženje je završeno dodjelom autograma naših proslavljenih tenisača i potpisivanjem teniskih lopti.