Alcaraz je Pouillea, nekadašnjeg Top 10 igrača svijeta, pobijedio nakon malo više od dva sata igre preokrenuvši meč nakon izgubljenog prvog seta. Alcaraz je u jednom trenutku imao seriju od devet zaredom osvojenih gemova (od 2:2 u drugom, do 5:0 u trećem setu), odnosno osvojio je deset od posljednjih 12 gemova za konačnih 3:6, 6:2, 6:2.

‘’U prvom setu je Pouille dominirao jer sam više igrao na njegov forhend, ali u drugom sam počeo više igrati na njegov bekhend i stvari su promijenile. Igrao sam agresivnije, a pred kraj meča on je osjećao pritisak i to je pridonijelo pobjedi. Nije lako igrati u Umagu, ali osjećao sam se jako dobro na terenu i mislim da ću za idući meč biti još spremniji. ’’ – izjavio je Alcaraz nakon pobjede izborene na ATP stadionu Goran Ivanišević. 

Alcaraz je trenutno 73. po ATP rankingu, a iza njega je već nekoliko impresivnih uspjeha. Ove godine je, kao 17-godišnjak, tek godinu nakon profesionalnog debija, bio najmlađi sudionik Australian Opena. Najmlađi je pobjednik meča na Madrid Openu te najmlađi igrač u prvih 100 na svijetu.

Sjajnim rezultatima i agresivnom igrom privukao je pažnju tenisača, trenera i svih ljubitelja tenisa,  među njima i Gorana Ivaniševića koji ga smatra najboljim španjolskim tenisačem od Rafaela Nadala. Unatoč tome, španjolski tinejdžer ne dopušta da ga obuzme euforija: ‘’Lijepo je znati da te gledaju veliki tenisači, ali trudim se ne razmišljati o tome previše. Pokušavam se fokusirati ne sebe, još uvijek učim, mlad sam i napredujem. Zahvalan sam umaškoj publici na podršci, nije lako igrati ovdje, ali lijepo je čuti navijanje s tribina!’’

Svojom igrom Alcaraz je osvojio i Tomislava Poljaka, direktora umaškog turnira: ‘’Mislim da smo u utorak gledali jedan od najboljih mečeva u Umagu u posljednjih nekoliko godina. Mislim da je Alcaraz pokazao svu raskoš svog talenta, borbeni duh koji ga krasi, a tenis je bio na nevjerojatnoj razini. Od agresivnosti, preko kreativnosti do fizičkih mogućnosti koje su već sada sjajne, a ima samo 18 godina. Ima zaista ‘’pun paket’’ mogućnosti i mislim da će ga biti vrlo teško pobijediti u nastavku turnira.’’

Turnir Plava Laguna Croatia Open Umag igra se na terenima Stella Maris Resorta do 25. srpnja. Otvoren je za publiku koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu ispred ATP zone, obzirom da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda.

Ulaznice za turnir Plava Laguna Croatia Open Umag su u prodaji na stranici www.croatiaopen.hr.

Sve informacije o turniru Plava Laguna Croatia Open Umag te mjerama pod kojima se održava možete pronaći na www.croatiaopen.hr i na službenoj Facebook stranici turnira.