Tijekom više od trideset godina održavanja ATP turnira Plava Laguna Croatia Open Umag u Stella Marisu igrali su mnogi tenisači koji su ostavili dubok trag u profesionalnom tenisu, a iznimka neće biti ni ova sezona.

"Osim Andreja Rubljova, trenutno šestog tenisača svijeta, te Talijana Lorenza Musettija, Mattea Arnaldija i Lorenza Sonega, nastup u Umagu sada su potvrdili i igrači za koje se bez zadrške može reći da su budućnost svjetskog tenisa. To su naš Dino Prižmić (199. na ATP listi), Čeh Jakub Menšik (74.), te Talijani Luciano Darderi (46.) i Flavio Cobolli (56.). Ovogodišnji turnir na rasporedu je od 19. do 27. srpnja, bit će to već njegovo 34. izdanje, a već sada, dva mjeseca prije početka, može se reći da će imati izuzetno jaku postavu", rekao je direktor turnira Tomislav Poljak.

U Umagu će tako nastupiti dvojica trenutno najbolje rangiranih igrača na ATP listi do 19 godina, Jakub Menšik i Dino Prižmić, kandidati za nastup na turniru Next Gen, koji već nekoliko godina na kraju sezone okuplja najuspješnije mlade igrače do 20 godina. Na njemu su naslov osvajali neki od tenisača koji su danas u svjetskom vrhu kao što su Španjolac Carlos Alcaraz, Talijan Jannik Sinner ili Grk Stefanos Tsitsipas.

Uz ovakav popis sudionika turnira ponovno će se potvrditi već dobro poznata činjenica da Plava Laguna Croatia Open Umag stvara pobjednike te da će gledatelji i ove sezone u Stella Marisu imati priliku vidjeti na djelu igrače koji će krojiti vrh ATP liste u sljedećih desetak godina.

Međutim, dobrim vijestima tu nije kraj! Plava Laguna Croatia Open Umag ove će godine imati vrhunska službena vozila Subaru, a ugovor je potpisan na otvorenju prodajnog salona Unikomerc Automobili u Velikoj Gorici u srijedu 22. svibnja.

„Zahvaljujem cijelom timu Subaru Hrvatska i Unikomerc Automobili na susretljivosti i partnerstvu koji smo osjetili prilikom dogovaranja ovogodišnje suradnje na ATP turniru Plava Laguna Croatia Open Umag. Vjerujem da će naša suradnja obilježiti ovogodišnji turnir i učiniti ga još prestižnijim događanjem“, rekla je Arlen Brozić, izvršna direktorica umaškog ATP turnira.

"Ovo je velika stvar za Subaru Hrvatska i za Unikomerc Automobili, oduševljeni smo što možemo biti dijelom jedno tako velikog događaja kao što je Plava Laguna Croatia Open Umag. Veselimo se početku jedne uspješne suradnje", istaknuo je Ivan Milek, direktor Unikomerc Automobili.