Posljednjeg vikenda u travnju u Umagu se održao sajam sporta pod nazivom Umag sport na kojem se ove godine predstavlja i ATP turnir Vegeta Croatia Open - najznačajnija sportska manifestacija regije. 

Ovogodišnji je Umag sport na Novoj obali u petak, 27. travnja otvorio pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta i naš proslavljeni košarkaš, Petar Skansi. Nakon pozdravnog govora gradonačelnika Umaga, Vilija Bassanessea izložbene su prostore posjetili brojni uzvanici među kojima i gradonačelnici i direktori turističkih zajednica, te predstavnici Istraturista. 

Umaški ATP turnir se u 22 godine postojanja i stalnog razvoja profilirao u jedan od najuglednijih turnira u seriji ATP World Tour 250, što je potvrđeno i nizom nagrada, uključujući i prošlogodišnju nagradu za izvrsnost "Best Fan Experience". U prošlogodišnjem izdanju televizijska slika iz Umaga otišla je u čak 132 zemlje svijeta na 4 kontinenta te ju je moglo vidjeti potencijalno više od 90 milijuna gledatelja putem 15 internacionalnih TV postaja.

Sajam sporta i slobodnog vremena Umag sport, osim što nudi mogućnost klasičnog prezentiranja svoje ponude svih koji se bave proizvodnjom i prodajom svega onoga vezanog za sport putem zakupa izložbenih sajamskih štandova, svake godine nudi i mogućnost sudjelovanja u raznim sportskim disciplinama. Sajam je svojevrsna mini olimpijada amaterskih sportaša svih uzrasta kojima je bavljenje sportom istinski, zdrav i kvalitetan način provođenja slobodnog vremena.