Krovna međunarodna teniska organizacija, ATP, dodijelila je Studena Croatia Openu nagradu za izvrsnost - "European Tournament Awards of Excellence". Najstariji i najprestižniji hrvatski teniski turnir prepoznat je kao "Best Fan Experience" (najbolji doživljaj za navijače) zbog jedinstvenog zabavnog programa koji uz odličan tenis gledateljima nudi brojne koncerte i DJ partyje, ali i predstavljanje visoke domaće i svjetske kuhinje kroz Istria Gourmet Festival. Ovo je već peta nagrada ATP-a u 23. godine dugoj tradiciji umaškog turnira.

"European Tournament Awards of Excellence" nagrada je koju ATP svake godine dodjeljuje europskim turnirima koji su se izvrsnošću dokazali na raznim područjima organizacije. Turnire nominira međunarodno osoblje ATP-a, a nakon pomnog ocjenjivanja, turniri se nagrađuju u pet kategorija: "Best Fan Experience", "Best Player Services", "Most Improved Venue", "Best Media Services" i "Best Marketing and Promotion".

"Iznimno nam je drago da je ATP Studena Croatia Open na dodjeli nagrada za izvrsnost 'ATP European Tournament Awards of Excellence' za 2011. godinu proglašen dobitnikom nagrade u kategoriji turnira koji nude najbolji doživljaj navijačima 'Best Fan Experience'. Umag je među ATP turnirima širom svijeta postao poznat po svom zabavnom programu koji raste iz godine u godinu i postaje sve snažniji. Čestitamo organizatorima turnira na ovom izvanrednom postignuću", rekao je Laurent Delanney, izvršni direktor ATP Europa.
Direktor Umaga, Vanja Božičković, je pak istaknuo: "Ova nagrada je velika čast i potvrđuje naš kontinuirani rad na kvaliteti organizacije, no, istovremeno je i velika obveza. Obveza da i ove godine, u 23. izdanju turnira koji će se održati od 5.-15. srpnja, i posjetiteljima i igračima iznova pružimo vrhunski doživljaj."
Umaško natjecanje već dugo uživa ugled jednog od najzanimljivijih profesionalnih muških turnira u Europi. Ova nagrada čak je peta nagrada za izvrsnost dodijeljena turniru, 1998. nagrađen je za "Kids Promotion", 2000. za "Player Area Improvement", 2001. za "Tournament Operations", a 2005. za "Outstanding Advertising and PR".

Ove se godine Umag našao u društvu uglednih europskih turnira koji su također nagrađeni od strane ATP-a. Bastad je tako nagrađen za "Best Player Services", Rotterdam za "Most Improved Venue", Halle za "Best Media Services" dok je Pariz prepoznat kao "Best Marketing and Promotion".