Međutim, sjajni servisi tijekom cijelog tjedna i veliki broj izravnih poena servisom oplemenili su ovu akciju. HEP će kao i lani, ove godine donaciju uručiti Hrvatskom savezu tenisača u kolicima za pomoć pri organizaciji drugog ITF turnira tenisača u kolicima u Umagu iduće godine.

„Jako smo zahvalni HEP-u što je još jednom odlučio sredstva od akcije „As za spas“ donirati našem savezu. Ove smo godine u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag prvi put organizirali ITF turnir za tenisače u kolicima upravo uz pomoć tih sredstava, a isto planiramo i sljedeće godine. Hvala HEP-u jer ovakav turnir je vrlo značajan za razvoj i promociju tenisa u kolicima i općenito sporta za osobe s invaliditetom te jako puno znači našim igračima jer imaju priliku nastupiti na međunarodnom turniru u Hrvatskoj“, izjavio je Anto Joskić, organizator ITF Wheelchair Croatia Opena Umag powered by HEP i najbolji hrvatski tenisač u kolicima.

Akcija „As za spas“ dio je globalne inicijative „Aces for Charity“ kojoj je cilj spojiti tenisače i humanitarni rad te time pomoći zajednici u kojoj se turniri održavaju.

UZ HEP-ovu podršku, ovim humanitarnim projektom je do sada prikupljeno ukupno 108.400 kuna, koje su donirane u dobrotvorne svrhe.