Tradicionalni okusi Istre na suvremen način uz čak šest ugostiteljskih food truckova

Uz vrhunsku ponudu vina, u Taste Istria zoni svoje će mjesto pronaći i urbani food truckovi koji će suvremenom interpretacijom tradicionalnih istarskih okusa oduševiti neodoljivim kulinarskim kombinacijama. Istarski food truck Poluotok svojim kreacijama uvijek privlači veliku pažnju, a prošle godine posjetitelji su posebno uživali u njihovom junećem burgeru Veli Jože čiji su sastojci, uz juneće meso, džem od luka, kremasta tartufata, panceta, cheddar i matovilac, kao i u burgeru Salvore s kozicama, lardom, sušenim rajčicama, burratom, pistacijom i matovilcem.

Fantastične kombinacije okusa moći će se isprobati i na Munchy prikolici gdje se lani čekalo u redu za savršeni mediteranski katsu s račićima te pileći i veganski katsu. I ove će godine posjetitelji uživati u bogatoj ponudi među kojom će se naći i vege burger, bubble waffle te mediteranski frap (deep fried wrap) s piletinom, pršutom i ostalim kombinacijama. Food truck Manjada by Palagius nudit će savršene pizze pripremljene prema receptima starih nona, a njihov bezvremenski klasik „Pizza della Nonna“ jamči povratak mirisima i okusima djetinjstva. Ljubitelji grill specijaliteta najviše će uživati u ponudi Fredi's Grilla.

Ovogodišnjem sastavu pridružit će se još tri vrlo popularna kamiončića. Street Food by Lukas umaškoj će se publici predstaviti burgerima, tortiljama i piadinama, a poznato je i da se njihov Istarski burger - spoj savršeno pečene 100% junetine, mozzarelle, istarske pancete s neodoljivim umakom od tartufa, dodatkom svježe rikole, u mekanom brioche pecivu, ne smije propustiti. Da nitko ne ostane bez dnevne doze slatkog i osvježavajućeg sladoleda pobrinut će se kamiončić Ema s craft sladoledima, koji će uz klasične mliječne varijante, nuditi i veganske te one bezglutenske sa stopostotnim udjelom voća. Treća novost bit će poznati kamiončić Ferdinand koji će ponudom slatkih knedla različitih punjenja, poput onih sa šljivama ili marelicama, do onih s marakujom i divljom kupinom, dugo ostati u sjećanju sladokusaca.

Ovaj jedinstveni spoj sporta, vina i okusa Istre učinit će Plava Laguna Croatia Open Umag nezaboravnim događajem koji predstavlja najbolje od Istre.

 

Radno vrijeme: 19.7.-27.7.2024., 17.00h - 04.00h 

Mapa ATP zone ovdje