ATP stadion Goran Ivanišević
Hr En

Istria Gourmet Festival 2019

Osim na uzbudljivim egzibicijama, vrhunskim teniskim mečevima, raznolikim party programom, velika 30. obljetnica umaškog turnira bit će obilježena i iznimnom gourmet ponudom Istria Gourmet Festivala. Nezaobilazno hedonističko mjesto za sve posjetitelje Plava Laguna Croatia Opena Umag, od 13. do 21. srpnja, povodom 30. rođendana turnira, osigurat će još bogatiji program i ponudu istarskih delicija.

Ponosni vlasnik Michelinove preporuke, renomirani restoran Zigante specijaliziran za jela na bazi tartufa, već nekoliko godina posjetiteljima turnira nudi jela na bazi ove cijenjene namirnice, ali i ostala tradicionalna istarska jela. Nezaobilazna stanica za sve gurmane je i Naša Kužina by Pelagius u čijoj će ponudi gosti pronaći tradicionalna istarska jela poput ribljih i mesnih delicija, maslinovih ulja i sireva.

U Taste Istria zoni svoje će punkt u suradnji s Electroluxom imati restoran Badi, ponosni vlasnik Michelin preporuke i član prestižnog udruženja Jeunes Restaurateurs. Za posjetitelje će pripremati brojne riblje specijalitete poput mariniranog tartara od bijele ribe s mentom, kapulicom i crvenim paprom.

RougeMarin food truck, chefa Marina Medaka zaslužnog za burger-revoluciju u Hrvatskoj, privući će posjetitelje hamburgerima koji su ga proslavili u Zagrebu, ali i mnoštvom drugih zanimljivih jela dok će svi ljubitelji roštilja u Fredi's baru uživati u raznovrsnim grill specijalitetima.

Na Istria Gourmet Festivalu sve će hedoniste zasigurno oduševiti gourmet spektakl kojeg će u restoranu Zigante, 13. srpnja prirediti najmlađi talijanski nositelj dviju Michelinovih zvjezdica, Matteo Metullio. Riječ je o mladom, ali iskusnom chefu koji je prvu Michelin zvjezdicu osvojio 2013. sa samo 24 godine. Za sudjelovanje na eventu potrebna je rezervacija.

Uz vrhunsku ponudu hrane, nezaobilazna je i dobra kapljica, pogotovo u Istri, regiji poznatoj po vrhunskim vinarijama i nagrađivanim vinima. Svi ljubitelji vina tako će i ove godine u Taste Istria zoni kušati autohtone istarske sorte, ali i ostale birane istarske delicije poput pršuta, sira i maslinovog ulja.

Svi koji žele saznati nešto više moći će sudjelovati na vinskim degustacijama Skrivene čari istarskih vina za koje se uvijek traži stolac više. Pod voditeljskom palicom poznatog sommeliera Emila Perdeca, birani istarski vinari predstavljat će svoja vina sudionicima koji će osim kušanja moći naučiti i neke zanimljivosti. Zadnji dan turnira, već tradicionalno, proglasit će se ATP vino godine, po izboru posjetitelja, a nagradu će uručiti predsjednica Republike Hrvatske.

Plava Laguna Lounge, mjesto okupljanja brojnih poznatih osoba iz svijeta businessa ove će godine goste iznenaditi novostima u ponudi pića, dok će svi kojima je potrebno osvježenje u Stella baru uživati u savršeno ohlađenim pićima. Raznovrsnost okusa koji se mogu pronaći na Istria Gourmet Festivalu svakom posjetitelju pružaju pravi gurmanski užitak, a često viđeni gosti su i sami igrači te zvijezde party programa koji ne propuštaju priliku za uživanje u istarskim specijalitetima.

Više o Taste Istria Card, kartici za beskontaktno plaćanje degustacija u Taste Istria zoni, možete pronaći ovdje.

Službeni pokrovitelj rubrike gourmet - Turistička zajednica grada Umaga

Pokrovitelj Istria Gourmet Festivala - Podravka

MICHELIN FOOD POINT

 

Restoran Badi, restoran s Michelin preporukom za Istru 2018. & 2019.

Plava Laguna Triglav INA HEP Podravka Franck Melia Emirates Stella artois Hrvatska Istra Grad Umag MINT