16.00h Press konferencija Montserrat Caballe - Hotel Melia Coral
Legendarna španjolska operna diva Montserrat Caballé svojim će koncertom na stadionu Stella Maris u subotu 23. srpnja uveličati otvaranje 22. ATP Studena Croatia Open. U svojoj impresivnoj karijeri Montserrat Caballé je pjevala u preko osamdeset opernih uloga, od barokne opere do Verdija, Wagnera, Puccinija i Straussa.

19.30h ATP ždrijeb - na trgu ispred Order of play - kompleks Stella Maris
Pozivnice direktora turnira dobili su Antonio Veić, Mate Pavić i Mate Delić.

20.00h Istria Gourmet Festival
Kvarnerski škamp i bijela vina Istre, Restoran Kukuriku, Kastav

Gastro-eno usluga po kojoj je Kukuriku poznat čak i izvan granica Hrvatske temelji se na višegodišnjoj tradiciji uz avangardan pristup kao i lucidnost kreatora Nenada Kukurina. Njegov poseban stil i artistički pristup kulturi stola odredio je mnoge danas prihvaćene svjetske smjernice u gastronomiji.

21.00 ATP Staff party - Neno Belan + Yolanda Be Cool

Nekadašnji frontman popularnog splitskog sastava Đavoli, danas kao solo izvođač uz prateće Fiumense Neno Belan doživljava uspjeh kod struke i publike. Osvojio je tri nagrade Porin u kategorijama za najbolji rock album, najbolju izvedbu grupe s vokalom i za najbolji koncertni album. Yolanda Be Cool je australski band koji čine DJ-evi Sylvester Martinez i Johnson "Durango Slim" Peterson. Svjetsku slavu postigli su singlom ''We No Speak Americano'', koji je prodan u više od pet milijuna primjeraka i postao je broj 1 u 18 država. Od tada su na turneji po Sjevernoj i Središnjoj Americi, Australiji, Aziji i Europi.