"Rekreativci često ne poštuju princip postepenosti, nego u trening krenu odmah svim snagama. Treba raditi na prevenciji ozljeda sportaša slijedeći sve korake od pravovremenog početka priprema, pa do masaža i odmora od treninga", kazao je Zulle.

Šabović je kazao kako se kao nacija općenito ne krećemo dovoljno, štoviše, samo 4-5 posto Hrvata se bavi nekom aktivnošću zbog čega smo među pet najdebljih nacija u EU.

Iz okvira ove priče iskače Umag kao Europski grad sporta 2018., hvalevrijedna titula kojom se okitio ove godine zahvaljujući ulaganju u promicanje sporta u lokalnoj zajednici. Nezaobilazan dio uspjeha je i umaški ATP turnir koji, iako je prvenstveno teniski događaj; promovira i mnoge ostale sportove. Posjetitelji su se ove godine na turniru mogli okušati u beach tennisu, tenisu na vodi, street tennisu, trčanju, zumbi, golfu, vaterpolu, yogi, teretani na otvorenom, nogometu...

Nekoliko tisuća ljudi svih uzrasta, a prvenstveno mladih, sudjelovalo je u sportskim aktivnostima, a na Razgovorim o sportu sudjelovalo je više od 25 govornika, uglavnom stručnjaka i sportaša koji su okupljene educirali o prevenciji ozljeda, ispravnoj prehrani i psihičkoj spremnosti.