Vesely je silovitim početnim udarcima prokrčio put do osvajanja prvog seta, ali čim mu je u nastavku meča postotak ubačaja prvog servisa znatno pao, našao se u problemima. Cecchinato je strpljivo gradio svoju igru i polako uspostavio ravnotežu. Ipak, bio je u velikim problemima kod 4:4 u drugom setu, ali iščupao se iz situacije kada je Vesely imao tri vezane break-lopte (0:40) i te propuštene prilike kao da su poremetile koncentraciju Čehu. Spasio je na svom servisu pet set-lopti, ali šestu više nije mogao.

Treća dionica bila je preslika druge, s time da je Cecchinato preuzeo dominaciju jer su u međuvremenu Veselog počeli hvatati grčevi od umora. Posljednja tri gema jedva se kretao po terenu i to Cecchinato nije mogao ni smio prokockati.

- Težak meč jer Vesely ima dobar servis s kojim je teško uhvatiti bilo kakav ritam meča. I onda se još ozlijedio pred kraj, a najgore je igrati kad suparnik ima probleme jer izgubiš nit igre. Na koncu sam igrao kratke lopte jer se on teško kretao, nisam se osjećao sretnim zbog toga, ali to je bilo najsigurnije rješenje. No, prije nekoliko mjeseci možda bih ovakav meč izgubio - komentirao je Cecchinato.

Meč pun šokova i preokreta (ukupno 11 breakova) odigrali su Guido Pella i Aljaž Bedene. Slovenac je u srijedu slavio svoj 29. rođendan, ali dar u vidu pobjede nije stigao. Iako je imao set i 4:1 te bio vrlo blizu cilja. Međutim, Pella je uzeo sljedećih pet gemova, odvukao meč u treći set te tamo on odjurio u vodstvo 4:1. Ni tu nije bio kraj drame jer Bedene se vratio na 4:4, ali samo da bi pokleknuo u desetom gemu u kojem je ostao bez poena na servisu.

Utjehu su mu pružili organizatori turnira poklonivši mu prigodni dar za rođendan, karikaturu njega i brata.

Dušan Lajović i Laslo Đere osigurali su četvrtfinala vrijednim pobjedama nad nositeljima, Albertom Ramos-Vinolasom, odnosno Maximilianom Martererom.