Plava Laguna Croatia Open i ove je godine uključen u NextGen priču time što u ždrijebu ima trojicu igrača iz skupine mladih, Andreja Rubljova (20 godina), Felix Auger-Aliassimea (17) pa i našeg Ninu Serdarušića kojem je tek 21 godina.

- Taj projekt NextGena i promocija mladih nada dobra je stvar jer tenisu treba svježe krvi - rekao je Goran Ivanišević.

Direktor umaškog turnira Lawrence Frankopan uvijek je spreman dati šansu mladima putem pozivnice, pa tako ove godine na Plava Laguna Croatia Openu igra vrlo perspektivni Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

- Tek mu je 17 godina, ali igra sjajan tenis. Lako je uočiti da je ogroman teniski potencijal i zato nam je drago što je s nama na turniru, odnosno da će zapamtiti tko mu je dao jednu od prvih pozivnica za ATP turnir pa da će se vraćati još puno puta na naš turnir - dodao je Frankopan, ali i naglasio moguću „opasnost“ NextGen projekta.

- To su sve mladići pred kojima je još puno rada i težak put da bi uspjeli. Za sada još nisu napravili ništa veliko i samo treba paziti da se taj pritisak koji se stavlja na njih kao budućih zvijezda ne bude kontraproduktivan.

Ivanišević je priznao da nema svog favorita među mladima, ali i da mu se sviđaju neka nova pravila koja se pokušavaju uvesti u tenis.

- Uvođenje Oka sokolova daleko je najbolja stvar za tenis ikada, a sviđa mi se i ideja da nema neca na servisu, odnosno da se nastavi igrati kao i tijekom izmjene udarac u poenu. Da je toga dvoje bilo u moje vrijeme, osvojio bih još nekoliko Grand Slam titula  - u svom je stilu dodao Ivanišević.