„Jako volim doći u Umag, jer se tamo stvarno odlično osjećam. Uvijek je sve organizirano na vrhunskom nivou, atmosfera je sjajna. Pozivam sve svoje sunarodnjake da me dođu bodriti ove godine u Umag, jer to je turnir koji uz vrhunski tenis nudi i dobru zabavu i uživanje u prekrasnom ambijentu, tako da dobijete cijeli „paket““, poručio je Bedene koji je najbolji rezultat u Umagu zabilježio 2013. godine kada je dospio do četvrtfinala.

Riječi pohvale slovenskog tenisača iz godine u godinu trude se opravdati organizatori turnira pa se tako i ove godine sprema još jedan umaški spektakl. „Svake godine ljestvicu postavimo za jedan nivo više, jer želimo da se turnir razvija i napreduje. O uspješnosti uvijek najbolje govore brojke, a činjenica da se na turnir svake godine vraća 100.000 posjetitelja, dovoljno govori sama po sebi. Svake godine veliki broj naših prijatelja iz Slovenije dođe na turnir, siguran sam da će tako biti i na ovogodišnjem izdanju. Pripremili smo brojna iznenađenja koja ćemo uskoro i najaviti“, rekao je Ronald Korotaj, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Dio teniske umaške priče od prošle godine je i Triglav osiguranje, a posvećenost tradiciji je nešto što ih je odmah spojilo s turnirom. „Triglav osiguranje je od prošle godine dio naše velike sponzorske obitelji i neizmjerno smo ponosni na ostvarenu suradnju. Podrška velikih tvrtki od izuzetnog je značaja za ovaj turnir i potvrda je njegove vrijednosti“, zaključio je Korotaj.

Tadej Čoroli, član Uprave Triglav osiguranja, potvrdio je da se radi o doista izuzetnoj suradnji Triglav osiguranja i Plave lagune. „Već prva godina zajedničke suradnje opravdala je sva naša očekivanja. Triglav osiguranje u svojoj viziji oduvijek ima promicanje sporta i zdravog načina života općenito i teniski turnir u Umagu potpuno se u to uklapa. I ove godine ćemo posjetiteljima ponuditi zabavne aktivacije po ATP zoni. Očekujemo da će veliki broj gostiju iz Slovenije doći u Umag, bodriti našeg Aljaža i uživati u svemu što turnir nudi“, poručio je Čoroli.