Hvala svima koji su glasali za ovo vino, jako sam uzbuđen što sam primio ovu nagradu. Posebice sam zadovoljan jer je vinarija dobila nagradu za vino koje sam osobno otkrio, a to je rosé od terana. Ovo je zaista sjajna promocija za autohtona vina“, rekao je Visintin, kojemu je ovo već druga nagrada za ATP vino godine. Naime, ovo je priznanje primio i 2013. godine, za rosé iz berbe 2012.

Predsjednica je za kraj svečane dodjele nazdravila s voditeljem ove manifestacije - sommelierom Emilom Perdecom, predsjednikom Hrvatskog sommelier kluba Frankom Lukežom te, naravno, s pobjednikom ovogodišnjih Skrivenih čari istarskih vina.

Ovaj turnir još je jedan pokazatelj da sport općenito donosi goste i da današnji turisti ne traže samo sunce i more. Stoga mi je izuzetno drago što se broj gostiju i noćenja, između ostalog, zahvaljujući i ovom turniru, povećava i ovdje u Umagu“, rekla je predsjednica Grabar Kitarović te istaknula da je Umag prekrasna turistička destinacija.

Skrivene čari istarskih vina vrijedna su manifestacija koja se već osmu godinu zaredom održava u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag, a na njoj se predstavljaju najcjenjenija lokalna vina. Ove godine, svakog dana od ponedjeljka do subote, predstavljale su se tri vinarije, a u finalu su se, osim pjenušca vinarije Veralda, našle i Kozlovićeva odležana malvazija, svježa malvazija vinarije Tomaz, odležani teran Kappi vinarije Cattunar, merlot vinarije Kabola i Novaccov sauvignon bijeli.

Više o istarskim sortama vina potražite na www.coloursofistria.com.