„Uspomene na tu 1990. i Umag mi nikada neće izblijediti. Bio je to moj jedini ATP naslov, a vjerujem da turnir, koji ove godine slavi ovako impresivan rođendan, nije mogao započeti na bolji način nego finalom dvojice domaćih igrača. Uvijek se rado vratim u Umag, a jako mi je drago što ću biti aktivni sudionik ovog rođendanskog izdanja“, izjavio je Prpić.

U bogatoj igračkoj karijeri danas 54-godišnji Zagrepčanin igrao je u četvrtfinalu Australian Opena (1991.) i Roland Garrosa (1993.), te došao do 16. mjesta na ATP ljestvici 1991. godine. Karijeru su mu obilježila i dva velika ekipna naslova - osvajanje Hopman Cupa s Monikom Seleš 1990., te World Team Cupa uz Ivaniševića i Slobodana Živojinovića 1991. godine. 

Uspješnu natjecateljsku karijeru, prožetu brojnim velikim pobjedama (Wilander, Edberg, Borg, Bruguera i Muster na zemlji, Stich, Ivanišević itd.), skratile su brojne ozljede. Nakon završetka igračke karijere, Prpić je započeo jednako tako uspješan trenerski put, a već dugo niz godina je među najcjenjenijim trenerima na svijetu, pogotovo kada je u pitanju ženski tenis.

„Ovo je sjajan način za obilježavanje 30. umaškog turnira. Tih godina smo Prpa i ja odigrali niz mečeva na Touru u kojima je uglavnom on pobjeđivao. Veže nas puno stvari, od Umaga, Barcelone, Davis Cupova... Vjerujem da će se ljudima u Umagu biti drago prisjetiti tog prvog finala kroz ovu egzibiciju“, izjavio je Ivanišević.

Nakon spektakularne egzibicije Tony Cetinski održat će nezaboravan koncert otvorenja

Nakon egzibicijskog meča Prpić – Ivanišević, zabava seli u Dance Arenu gdje će koncert otvorenja održati jedan od najpoznatijih Istrijana, Tony Cetinski.
Bez imalo sumnje, sve posjetitelje čeka pravi glazbeni spektakl i dobra zabava do dugo u noć uz Tonijeve svevremenske hitove.