- Mentalni trening je skup tehnika za napredovanje za razvoj osobne izvrsnosti i napredovanje u sportu, a naš cilj u radu sa sportašima jest da pronađu koncentraciju, da zadrže motivaciju i da ostvare kontrolu emocija tijekom utakmice ili meča - objasnio je Čerenšek.

- U tenisu to može biti situacija da na servis liniji kod svakog poena tenisač funkcionira najbolje što može, da maksimalno raspolaže svim svojim resursima - dodala je Kotzmuth.

Sjajni hrvatski odbojkaš Ivan Raič objasnio je kako mu je mentalni trening pomogao u jednom od najtežih razdoblja karijere.

- Imao sam ozlljedu zbog koje mnogi napuste sport, ali meni su mentalni treninzi kroz svakodnevne vježbe pomogli da ostanem motiviran za odbojku, da spoznam zašto bih se trebao nastaviti truditi i raditi.

Palovšnik i Jercog istaknuli su kako bi mentalni treninzi i suradnja sa sportskim psihologom trebali biti sastavni dio u radu svakog sportaša, čak i bez obzira na dob, radi li se o djetetu ili odrasloj osobi, jednako kao rad sa stručnim trenerom za pojedini sport te kondicijskim trenerom jer takav kompletan tim može rezultirati uspjehom na sportskom terenu.

Za kraj je Maja Vidaković, sportska psihologinja, uz pomoć malih tenisača iz TK Zlatno sunce demonstrirala i praktičan dio mentalnog treninga.