"Država ne ulaže dovoljno u sport, infrastrukturu i ljude koji se sportom bave na bilo koji način. Ulagati u sport znači ulagati u našu djecu i to je najisplativije ulaganje", kazao je Lino i dodao da to uključuje i roditelje mladih sportaša koji igraju veliku ulogu u njihovoj karijeri.

S njim se složio Valentino Ravnić, igrač PPD-a Zagreb kazavši kako su kod njega veliku ulogu odigrali upravo roditelji koji su ga poticali da se bavi rukometom, posebno u pubertetu kad se pojavila opasnost da odustane od sporta. Dokle seže nezanimanje države za sport na svom su primjeru ilustrirali Anto Joskić i Daria Obratov. 

Sanjkašica koja je Hrvatsku predstavljala na Olimpijskim igrama kazala je da više potpore dobiva od drugih država, nego od Hrvatske.

"Ja sam sama sebi trener, psiholog, maserka, logističarka... O OI sam sanjala oduvijek i uspjela taj san ostvariti iako sam bob stazu prvi put vidjela tek kad sam zbog ozljede koljena morala odustati od rukometa i odlučila se baviti sanjkanjem", kazala je Daria.

Slično iskustvo ima i njen kolega Anto, najbolje rangirani hrvatski tenisač u kolicima. Zbog Gorana Ivaniševića počeo je kao dječak trenirati tenis, a iako teško dolazi do sponzora i trenera, a država minimalno pomaže; Anto konstantno napreduje. "Sport obožavam otkad znam za sebe i upravo je ta ljubav moj glavni pokretač. Iako nekad zna biti teško, ne odustajem", kazao je Anto na što se Lino nadovezao zaključkom da za postizanje vrhunskog rezultata ne postoji drugi put osim napornog rada. 

U Umagu Lino uživa već nekoliko dana, a pohvalio je ATP turnir kazavši kako on svojim gostima donosi jedinstven doživljaj.

"Ovo je doživljaj koji se iščekuje cijele godine, fantastična manifestacija sporta, zabave i gastronomije koja okuplja sve generacije i mnoge nacije. ATP turnir pokazuje ono najvažnije što sport promovira, zajedništvo i prijateljstvo", zaključio je Lino