"Ovo mi je ispunjenje sna, jedva čekam da napokon u Hrvatskoj odigram taj meč još jednom. Veliko hvala Patricku koji će samo zbog ovog meča doći iz Australije. Hvala i Umagu i svim ljudima koji su nam ovo omogućili, vjerujem da će svi uživati u ovom revanšu", istaknuo je Goran Ivanišević.

Iako ga se u Hrvatskoj pamti ponajviše zbog tog meča, sportski životopis Patricka Raftera izuzetno je bogat. Bivši prvi igrač svijeta, dvostruki osvajač US Opena (1997. i 1998.), te dvostruki finalist Wimbledona, godinama je bio jedan od najpopularnijih igrača na ATP Touru. Godinu dana mlađi od Gorana, i danas je vrlo aktivan u svijetu tenisa, posebice kroz pomoć i savjetovanje mladih australskih tenisača.

"Goran je moj veliki prijatelj i jako se veselim dolasku u Hrvatsku, među njegovu publiku. Već nekoliko godina pokušavamo uskladiti raspored kako bih upoznao hrvatske ljepote te posebnost umaškog turnira o kojem se na Touru toliko priča. Drago mi je da smo ove godine uspjeli ovo ostvariti stoga jedva čekam meč u srpnju", izjavio je Patrick Rafter.

18 godina nakon finala u All England Clubu, 18 godina nakon jedne od najvećih priča u povijesti Wimbledona u kojoj je 125. igrač svijeta ispunio svoj životni san, svi će posjetitelji imati priliku uživo prisjetiti se emocija koje je taj meč izazvao.

"Privilegirani smo što ćemo imati priliku ugostiti ovakvu spektakularnu egzibiciju. Naporno smo radili da ovo postane stvarnost i ne mogu dovoljno zahvaliti Goranu i Patu. Umag zaslužuje veliku proslavu za svoj 30. rođendan i uvjeren sam da ćemo se ovog izdanja turnira svi rado sjećati", rekao je Lawrence Frankopan, direktor turnira.

Plava Laguna Croatia Open Umag najznačajniji je i najdugovječniji sportski događaj u Hrvatskoj koji iz godine u godinu privlači sve veći broj domaćih i svjetskih medija.

Omiljena sportska priredba ove godine kreće u svoj 30. ciklus, a za nas je uvijek više od tenisa, dio tradicije Umaga kao grada sporta, ali i predvodnik trendova koji podiže ljestvicu izvrsnosti i kvalitete u svim svojim segmentima. Umaški turnir ujedno je spoj sporta, gourmeta i zabave, a u svom 30. izdanju jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Hrvatskoj koja je dala ključni doprinos međunarodnoj afirmaciji Umaga i Hrvatske kao turističke i sportske destinacije. S godinama je turnir sve više rastao, te ostao predvodnik promjena u trendovima i uzor drugim turnirima. Naši će gosti i u 30. izdanju turnira osim u sportu, uživati u ljepotama Istre, našoj gastronomskoj ponudi i izvrsnoj usluzi koju smo pripremili“, izjavio je Neven Staver, predsjednik Uprave Plave Lagune.

Osim uzbudljivom egzibicijom velika 30. obljetnica umaškog turnira bit će obilježena i vrhunskim teniskim mečevima, raznolikim party programom te iznimnom gourmet ponudom. Program 30-tog turnira pogledajte ovdje.

Ulaznice za egzibicijski meč 17.srpnja, kao i ostale ulaznice za teniske mečeve turnira, možete kupiti ovdje.