"Mama je uvijek bila ta koja je kuhala i nikada nisam imao potrebu naučiti. Naravno, neke osnove poput spremanja tjestenine i pečenja mesa znam, no zahtjevnije stvari ne. Iskreno, imam želju naučiti. Volim gledati emisije o kuhanju i puno jela u teoriji znam, samo ih nikada nisam pokušao napraviti", kazao je Sarajlija.

Ipak, uz pomoć profesionalnih chefova, snašao se na Michelinovom punktu gdje posjetitelji Plava Laguna Croatia Opena Umag svakodnevno mogu kušati specijalitete restorana Pergola, San Marcco i Badi koje je svojom preporukom ove godine nagradio i ugledni Michelin. Zbog posla Džumhur često putuje, a kad dođe kući, najviše voli pojesti burek, sirnicu ili slavne sarajevske ćevape. 

"Najdraži mamin specijalitet svakako su mi aščikadunine sarmice, odnosno slane palačinke s piletinom i sirom. To je stvarno fenomenalno jelo", zaključio je.