U jednom od najboljih finala Umaga u posljednjih desetak godina publika je mogla uživati u gotovo dva seta fantastičnog tenisa prepunog atraktivnih poena, skraćenih loptica i briljantnih poteza. Mađar je bolje otvorio finalni meč te došao do prednosti od 5-3 u prvom setu. Međutim, nakon što nije uspio završiti posao u prvom setu, Lajović je preokrenuo stvari te poveo sa 7-5, 4-1. Balazs se vratio u meč novim breakom, ali pakleni ritam u njegovu sedmom meču u osam umaških dana došao je na naplatu.
"Čak mi najbolji tenis nije bio dovoljan da pobjedim večeras, čestitam Dušanu koji je stvarno odigrao sjajan finale“, rekao je mađarski tenisač, dodavši kako će se sigurno vratiti na ovaj turnir.
Nakon što je u travnju poražen u finalu velikog Masters 1000 turnira u Monte Carlu, srbijanski je Davis Cup reprezentativac napokon došao do ATP prvijenca. Ovaj će mu uspjeh donijeti skok od deset mjesta na ATP ljestvici, na kojoj će zauzimati 26. mjesto.
Za finale umaškog turnira tražilo se mjesto više, a u 10 dana trajanja Plava Laguna Croatia Opena Umag, Stella Maris je posjetilo više od 100.000 posjetitelja iz cijeloga svijeta. Predsjednica Republike, Kolinda Grabar-Kitarović, istaknula je kako je ovaj turnir još jedan pokazatelj da sport donosi goste i da današnji turisti ne traže samo sunce i more. „Izuzetno mi je drago što se broj gostiju i noćenja, između ostalog, zahvaljujući i ovom turniru, povećava i ovdje u Umagu“, kazala je predsjednica.
Vinarija Veralda dobitnica nagrade za ATP vino godine
Osim u vrhunskom tenisu i zanimljivim egzibicijama, posjetitelji su tijekom desetodnevnog turnira uživali i u sjajnom party programu te u bogatoj gourmet ponudi. Netom prije finala, tradicionalno je uručena i nagrada za ATP vino godine, koju je ove godine primila vinarija Veralda iz Brtonigle za svoj rosé od terana. Pobjedničku statuu uručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, koja je čestitala vlasniku vinarije, Lucianu Visintinu, na ovome lijepom priznanju.

Jubilarno, 30. izdanje turnira, prigodno je završeno uz pjesmu “What a Wonderful World” u izvedbi Gorana Griffa, a vrhunac je bio spektakularan vatromet koji je ukrasio umaško nebo te publici priuštio nezaboravan doživljaj za kraj.