"Zovu me uvijek kad ne znaju je li neka namirnica dobra za njih ili ne. Ali, ima li išta ljepše od uloge majke?", kazala je Mimi dodavši da restrikcije u hrani kod sportaša ne smiju postojati i da ona ima samo dva zlatna pravila kojih se pridržava.

"Raznovrsnost i ispravna mjera. K tome valja voditi računa da je hrana svježa, podgrijavanje je zabranjeno. Sarma nije bolja treći dan, to je samo lijenost", kazala je Mimi. Objasnila je i kako se trebamo držati namirnica svog podneblja na koje je naše tijelo naviklo kad smo bili djeca te da eksperimentiranje s egzotičnom hranom može stvoriti mnoge probleme.

Nezaobilazna tema je bila i hidracija, na što većina sportaša zaboravlja iako se znoje mnogo više nego ljudi koji se ne bave sportom. 

"Bez pravilne hidracije može doći do kiselosti organizma i raznih upala, što je teško sanirati. Hidracija nam pomaže izdržati trening i održati koncentraciju, zato pazim na to i pijem samo vodu", kazao je Možnik.

Na žalost, mnogi još uvijek podcjenjuju ulogu hrane u razvoju sportaša, što je veliki problem, posebno kod djece koja se razvijaju, moraju trenirati i ići u školu, složili su se govornici.