Drugog dana na Celebrity stageu voditelji Tonka i Robi ugostili su prošlogodišnjeg pobjednika Alexandra Dolgopolova i njegovog ruskog kolegu Andreya Kuznetsova, te glazbenika Antu Gelu. I ovaj put na stageu je bilo veselo, no za promjenu - pjevali su tenisači. Dobro raspoloženi Dolgopolov zapjevao je "Katjušu" uz asistenciju voditelja, a potom je sve prisutne iznenadio Kuznetsov, otpjevavši dobro poznati hit Gibonnija "Zlatne godine".

Dolgopolova večeras čeka i jedan od najuzbudljivijih mečeva turnira, jer će odmjeriti snage protiv osam djevojaka, hostesa ATP-a. "Mislim da neće biti problema večeras, iako sigurno neće biti lako ni njima ni meni. Očekujem da će biti jako zabavno" kazao je, dodavši kako mu je Umag poseban zbog opuštene atmosfere te popratnog sadržaja. "Nisam prisiljen samo čamiti u hotelu i igrati mečeve kao na nekim drugim turnirima", opisao je atmosferu Dolgopolov, koji je večer prije također iskusio čari noćnog života Umaga: "Ne smijem ipak pretjerivati. Prošle godine i nisam tulumario toliko često, samo tri puta, ali bitno je da se nakon svake večeri dobro naspavam i oporavim za mečeve koji slijede". Prošlogodišnji pobjednik Umaga tvrdi da ne osjeća veliki pritisak za obranu naslova. "Dat ću sve od sebe da odigram najbolje što mogu", zaključio je.

Kuznetsov je drugi put u Umagu. "Ne znam još što mogu očekivati od turnira, ali dat ću sve od sebe da postignem što bolji rezultat", najavio je Kuznetsov, koji je u Umag došao iz Španjolske gdje se pripremao.

Poznati glazbenik Ante Gelo sa svojim je bandom došao u Umag kako bi bili glazbena pratnja vrhunskim gastro programima Istria Gourmet Festivala. "Odlična je hrana u Našoj kužini i svima bih preporučio da isprobaju njihove delicije i dobra vina. Mi smo se tu dobro uklopili s našim instrumentalima i česti smo gosti na ATP-u. U bandu čak imamo i velike ljubitelje tenisa", pohvalio se Gelo.

Na Celebrity stageu i ove se godine održava humanitarna akcija "Zvijezde Umaga za djecu Umaga", kojom se prikupljaju sredstva za djecu s posebnim potrebama iz Umaga. Novost je ATP Fashion modna revija, a drugoga dana predstavio se renomirani brand Sergio Tacchini s aktualnom kolekcijom sportske odjeće.