Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić spreman je za 23. ATP Vegeta Croatia Open i vjeruje da je nakon 22 godine napokon došlo vrijeme da pobjednički pokal ponovno pripadne domaćem igraču, iako je konkurencija ove godine izrazito jaka.
Čilić stiže u Umag na valu optimizma zbog sjajnih igara na nekoliko turnira, posebno u Queen's Clubu, koji je i osvojio. "Forma mi je u usponu, jako sam zadovoljan svojom igrom. Kao i svim hrvatskim igračima, Umag mi je svake godine pri vrhu prioriteta. Lani sam bio vrlo blizu pobjede, vjerujem da ove godine mogu i više. Nadam se da je nakon 22 godine napokon doslo vrijeme da hrvatski tenisac osvoji Umag!", poručuje Čilić.

Uz Marina Čilića, u Umag dolaze i Ivo Karlović, Ivan Dodig i Antonio Veić. Naslov će braniti aktualni pobjednik, Ukrajinac Alexandr Dolgopolov, trenutačno 21. tenisač svijeta, koji je upravo u Umagu lani osvojio svoj prvi ATP turnir. Vraća se i pobjednik iz 2008. godine, trenutačno 16. tenisač svijeta, Španjolac Fernando Verdasco, kao i njegov sunarodnjak, pobjednik iz 2010. godine i jedan od miljenika umaške publike, Juan Carlos Ferrero, koji će šesti put nastupiti u Umagu.

Dobar glas daleko se čuje, pa je za nastup u Umagu ove godine pozivnicu zatražio Francuz Richard Gasquet, trenutačno 19. igrač svijeta. Dolazi i 23. igrač svijeta Španjolac Marcel Granollers, vraćaju se i bivši finalist Talijan Potito Starace, njegov zemljak Fabio Fognini, potom Argentinac Carlos Berlocq i igrači sa emitivnih turističkih odredišta, Slovenije, Njemačke i dr.

Visoku reputaciju umaškog turnira potvrđuje baš Talijan Fabio Fognini, koji je za talijanski Tennis magazin progovorio o svojim iskustvima. ATP Umag već je postao nezaobilazan termin u kalendaru, jer je atmosfera u Umagu predivna, a ima i puno talijanskih navijača, što Fogniniju mnogo znači kad je na igralištu.

U Umagu će kao poseban gost turnira biti i jedan od najboljih hrvatskih tenisača u povijesti Ivan Ljubičić, koji je ove godine okončao karijeru. "Cijelu svoju tenisku karijeru dolazio sam u Umag i to dovoljno govori koliko mi je ovaj turnir važan i drag, uvijek mi je u Umagu bilo jako ugodno. Nadam se da će ove godine netko od naših igrača uspjeti osvojiti turnir. Međutim, i sad kad sam okončao karijeru zadovoljstvo mi je odazvati se pozivu organizatora, jer se u Umagu osjećam kao kod kuće. Drago mi je da Hrvatska ima turnir tako visoke razine, jer to potiče razvoj tenisa", istaknuo je Ljubičić.

Pogledajte profile igrača i cijelu listu...