Nekoliko sati kasnije Haase je u četvrtfinalu dočekao Andreja Rubljova koji je u još jednom turbulentnom dvoboju dana nadigrao mlađahnog Felixa Auger-Aliassimea. I taj je meč otišao u tri seta nakon sjajne borbe dviju zvijezda sutrašnjice, u kojoj je Kanađanin imao break prednosti (3:1) u odlučujućem setu, ali nakon toga više nije osvojio ni jedan gem.

Branitelj naslova ostao je u turniru i bio je vrlo sretan obavljenim poslom. " Ovo mi je prvi meč nakon tri mjeseca i ozljede leđa i bilo je nevjerojatno odmah igrati ovakav meč. Jako sam umoran, osjećam se kao da sam igrao pet setova, a ne tri "rekao je 20-godišnji Rus.

Kada je Auger-Aliassime dobio tie-break za poravnanje u setovima dobio je krila i na njima otišao do, činilo se, ključne prednosti početkom trećeg seta. Igrao je sve bolje, servis mu je bio sve sigurniji, a Rubljov nije djelovao kao da može pratiti taj ritam. Međutim, Rus je uspio suzbiti nervozu i odnekud izvukao još snage za potpuni preokret.

"Uživao sam u atmosferi, bilo je dosta navijača koji su nas podržavali. Obrana naslova? Ne znam, ovo je tek prvi meč, a bio je tako težak.".

U dosadašnjih 28 godina umaškog turnira dva se puta dogodilo da je kvalifikant osvojio turnir (Poljakov 1991, Cuevas 2014), plus Rubljov kao lucky loser prošle godine, a priliku da to isto napravi još uvijek ima Marco Trungelliti.

Argentinac je eliminirao Mađara Martona Fucsovicsa za svoj najveći uspjeh u karijeri - ovo mu je prvo ATP četvrtfinale –- a sljedeći suparnik mu je Jevgenij Donskoj. Rus je pobjedu nad favoriziranim Damirom Džumhurom zaključio u 1 sat i 10 minuta iza ponoći.