"Odigrao sam ukupno dobar meč. Možda sam nakon osvojenog prvog seta vidio da je Haase nervozan pa sam malo požurio u želji da ga slomim i to me koštalo jer sam izgubio i ritam i set. Ali, poslije toga sam se opet vratio na igru iz prvog seta, bio agresivan." rekao je Pella.

Za Pellu će ovo biti možda treća sreća u ATP finalima. Do sada je igrao u završnici Rio de Janeira 2016. (Cuevas) i Münchena 2017. (A. Zverev), no još uvijek čeka premijernu titulu. Možda je Umag njegovo sretno mjesto?

"Prvi puta sam ovdje i sviđa mi se jako. Lijepo mjesto, lijepo vrijeme, ugodan ambijent, vrhunska hrana i tretiraju nas jako dobro, tako da se ne mogu požaliti." kazao je Pella.

Uostalom, Hrvatska mu je ostala u lijepo sjećanju po jednom drugom događaju. Prije nepune dvije godine bio je član argentinske reprezentacije koja je u Zagrebu osvojila Davis Cup. " Da, to je bio fantastičan uspjeh za nas. Nadam se da ću danas podignuti još jedan pehar pobjednika u Hrvatskoj, no prvo se moram dobro odmoriti i pripremiti za finale."

Robin Haase bio je prvi Nizozemac u povijesti Plava Laguna Croatia Opena koji je stigao među posljednja četiri na turniru i nadmašio dva četvrtfinala Paula Haarhuisa još iz prošlog stoljeća. No, za korak više u subotu mu je prije svega nedostajao servis. Patio je Haase na početnom udarcu i to pogotovo u setovima koje je izgubio. Dok je u drugoj dionici imao samo osrednje brojke u statistici bio je ravnopravan suparniku, ali u prvoj i trećoj imao je ispod 50 posto ubačenog prvog servisa, a pogotovo mu je slaba točka bila igra nakon drugog servisa u kojem je jedva osvajao poene.