- Imao sam problema s ozljedom leđa, nisam igrao tri mjeseca ni jedan turnir, ali sada se polako vraćam u formu. Još nisam u stanju u kakvom bih želio biti, ali u Umag sam morao doći jer ipak sam ovdje osvojio svoju prvu titulu, za Umag me vežu lijepe uspomene i uživam biti opet ovdje - rekao je simpatični 20-godišnjak iz Moskve.

Upitan je li donosi li mu možda uloga branitelja naslova i određeni teret, Rubljov je bio vrlo jasan.

- Ne, ne osjećam pritisak jer trenutačno nisam u najboljoj formi kao što sam bio prije 12 mjeseci i zapravo ne znam što mogu očekivati ovdje. Znam samo da ću se maksimalno truditi.

Plava Laguna Croatia Open ne nudi, naravno, samo tenis, već puno više doživljaja, kako se Andrej snalazi u svemu tome.

- Dan mi zapravo izgleda uobičajeno, doručak, pa trening, pa ručak, pa malo druženja s ljudima, onda drugi trening i to je to. Znam da su ovdje noći dosta zabavne, ali nije da baš volim ići na partyje, odem samo s prijateljima navečer na kavu.

Nije ga moglo mimoići pitanje o nogometu budući da se Svjetsko prvenstvo igralo u njegovoj domovini.

- Gledao sam dosta utakmica, ali nisam bio ni na jednoj uživo jer nisam u to vrijeme bio u Rusiji. No sretan sam kako je moja reprezentacija igrala i da je došla do četvrtfinala, ali svaka čast hrvatskoj reprezentaciji na plasmanu u finale, to je veliki uspjeh.