Kao organizatori izrazito smo zadovoljni, jer smo uspjeli ostvariti ciljeve koje smo pred nas postavili u ovoj specifičnoj godini. Uspjeli smo u tome da smo organizirali događanje na vrlo visokom nivou poštujući sve epidemiološke mjere i osiguravajući zelenu zonu za sve posjetitelje. Vjerujemo da turnir unatoč ograničenjima nije bitno odstupio od svog tradicionalnog imidža te da je zabave bilo unutar teniskih terena, ali izvan njih. Zahvaljujem svim partnerima turnira i vjerujem da ćemo zajedno krenuti u pripremu 32. izdanja.“, ističe Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

U sportskom smislu, tenis kojeg smo vidjeli u glavnom turniru bio je sjajan, a dobili smo i najmlađeg pobjednika Plava Laguna Croatia Open Umaga u povijesti - Carlosa Alcaraza. Alcaraz je ovim rezultatom postao ukupno sedmi Španjolac s naslovom u Umagu, a ujedno je ponovio uspjeh kakav je prije 11 godina ostvario njegov trener Juan Carlos Ferrero, koji je također osvojio titulu na Croatia Open Umag.

„Tenis kojeg smo u Umagu mogli vidjeti bio je na vrlo visokom nivou i, baš kao što smo i najavljivali, donio nam je trijumf nove zvijezde na teniskom nebu. Carlos Alcaraz došao je do svog prvog ATP naslova upravo u Umagu te vjerujemo da je ovo samo početak njegovog puta, kako na našem turniru, tako i na ATP Touru kada je osvajanje naslova u pitanju“, naglasio je Tomislav Poljak, direktor turnira.

O umaškom turniru i Carlosu Alcarazu izvijestili su najpoznatiji međunarodni sportski mediji kao što su talijanska Gazzeta dello Sport, njemački Sport1 i francuski L'Equipe, a ugledni španjolski AS posebnu je pažnju posvetio novoj nacionalnoj teniskoj zvijezdi i njegovom prvom ATP trofeju.

„Pokazali smo da se sportske manifestacije mogu održavati u suglasju s epidemiološkim mjerama koje su na snazi te da i dalje možemo slati sliku u svijet o Umagu, Istri i Hrvatskoj kao sigurnim turističkim destinacijama. Zadovoljstvo nam je da smo putem ovog turnira ušli u domove na nama važnim tržištima na čak pet kontinenata u više od 120 zemalja svijeta te doprinijeli pozitivnoj promociji naše destinacije“, ističe Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora Plava Laguna Croatia Open Umag.

31. izdanje turnira Plava Laguna Croatia Open Umag odigrano je na terenima Stella Maris Resorta od 16. do 25. srpnja. Osim tenisa, glavnog i popratnih turnira, u Stella Maris Resortu pokraj stadiona Gorana Ivaniševića svakoga je dana bio organiziran bogati zabavni program, a uživalo se u koncertima Nene Belana i Fiumensa, Ane Rucner, Detoura i mnogih drugih. ATP zona ujedno je bila COVD free zona jer se moglo ući isključivo s COVID potvrdama. Na ulazu je bilo omogućeno testiranje te je napravljeno više od 6000 testiranja.