Hotel i restoran San Rocco nalaze se na brežuljku, u tipičnom istarskom mjestašcu Brtonigli, odakle se kroz okolna polja i prirodu u nekoliko minuta može doći do mora. U prostorijama bivšeg podruma gdje se donedavno u velikim hrastovim bačvama odmarao obiteljski ponos, istarska malvazija, danas se nalazi jedan od najpoznatijih restorana ove regije.

Kao plod istraživanja koje se temelje na tradicijama, u restoranu se predstavljaju najbolja jela od jadranske ribe, tartufa, gljiva i divljači, sljubljena s vrhunskim domaćim i stranim vinima. Uz vrlo bogatu vinsku kartu s više od 200 etiketa, restoran San Rocco nudi i kartu istarskih maslinovih ulja, te u sezonskim menijima preporučuje gostu koje je vino i ulje najbolje sljubiti s odabranim jelom.

Restoranu San Rocco dodjeljena su mnogobrojna važna priznanja, godinama je uvršten u najbolje istarske restorane u vodiču turističke zajednice Istarske županije - Istra gourmet, član je prestižne udruge JRE (Jeunes Restorateurs d'Europe), te upisan u brojne važne nacionalne i internacionalne enogastronomske vodiče i publikacije ( kao npr. Veronelli, Gault Millau, Wo ist Osterreich, Le Guide de l'Espresso, A tavola con il Nordest, Magnar Ben, Restaurant Croatica). Vec drugu godinu zaredom preporucen je od Michelin vodiču za Istru, najpoznatijeg gastro vodica na svijetu.

Uskoro ćemo objaviti kojim će se jelima predstaviti restoran San Rocco na umaškom turniru na Michellin punktu.