ATP stadion Goran Ivanišević
Hr En

Istria Gourmet Festival 2018.

Istria Gourmet Festival već je devet godina nezaobilazni dio Plava Laguna Croatia Opena Umag, skupa s omiljenim Istria Gourmet Restoranom i Našom Kužinom, a od 2018. godine i s RougeMarinom te posebnim Michelin punktom istarskih restorana.

2018.godine, već četvrtu godinu zaredom, u posebnom ambijentu Istria Gourmet Restorana, svoje specijalitete prezentirat će Restaurant Zigante, jedan od hrvatskih restorana na listi preporuka 2018. Michelin vodiča za Istru.

Naša Kužina, pod vodstvom chefa Zdravka Tomšića, predstavila je autentičnu istarsku kuhinju, od svježe ribe i najboljih maslinovih ulja, do gurmanskog boškarina i svestranog istarskog sira.

U Taste Istria zoni, istarska vina i delicije kušale su se na čak trideset punktova od kojih je jedan vrlo poseban - Michelin punkt. Ovaj poseban punkt, kao novitet u zoni 2018.g., predstavio je najbolje tanjure tri restorana vlasnika Michelin preporuke za Istru 2018.g.: restorana Badi, restorana Pergola, te restorana San Rocco.

RougeMarin Marina Medaka pokrenuo je u Hrvatskoj pravu burger-revoluciju prije par godina, a zašto se u vrlo kratkom roku prometnuo u jedan od najpopularnijih restorana u Zagrebu, gosti turnira moći će doznati iz prve ruke.

Uz dobru hranu nezaobilazna je i dobra kapljica vina, pogotovo u Istri koja se diči nekim od najkvalitetnijih vinogorja što je potvrdio i sam Michelin dodjelivši preporuku za 16 istarskih vina. Njih čak 11 moći ćete kušati u sklopu programa Skrivene čari istarskih vina koje vodi naš poznati sommelier Emil Perdec.

Jedan od noviteta u Taste Istria zoni je i Taste Istria Card, kartica za beskontaktno plaćanje degustacija u Taste Istria zoni.

Službeni pokrovitelj rubrike gourmet - Turistička zajednica grada Umaga

Pokrovitelj Istria Gourmet Festivala - Podravka

GRILL I PIZZERIA

 

RougeMarin by Marin Medak

Fredi`s 

Barrumba pizzeria

Plava Laguna Triglav HEP PBZ Card Nike Emirates Stella artois Kala Središnji državni ured za šport Hrvatska Istra Grad Umag