O Umagu

O Umagu

Umag je slikovit mediteranski gradić-luka, vrata Hrvatske u Europu, prvo turističko odredište na koje nailazite pri ulasku na sjeverni dio jadranske obale. Cestovnim i avionskim pravcima odlično je povezan sa svim svjetskim gradovima/metropolama, a smješten je u turistički atraktivnom zaljevu u kojem se nalazi jedna od najprestižnijih ACI marina s plavom zastavom. More je kristalno čisto i pogodno za kupanje od svibnja do listopda u godini.

Prirodne ljepote, povijest i tradicija starog Grada Umaga i okolnog područja Istre, topla mediteranska klima uz pregršt sunca tijekom većeg dijela godine te visokokvalitetni hoteli, kampovi, apartmanska naselja i bungalovi Umag čine idealnim mjestom za odmor čitave obitelji. Atraktivnosti destinacije pridonose i raznolika cjelogodišnja wellness i sportska ponuda, iznimno cijenjena autohtona gastronomija, ceste vina i maslina.

Umag ima izuzetno zanimljivu povijest: još od davnina, otkrili su ga rimski plemići i odlučili prisvojiti kao svoju ljetnu rezidenciju. Sjaj, raskoš i glamur tih vremena preslikava se i danas u venecijanskim kućama kojima obiluje stara umaška jezgra. Sačuvao je dijelove zidina i kula, renesansne i barokne zgrade i crkve, među kojima su najpoznatije župna Crkve uznesenja Marijina i Crkva Sv. Pelegrina.

Za više informacija o Umagu molimo posjetite: www.coloursofistria.com

O UmaguO UmaguO Umagu