Organizatori 23. ATP Vegeta Croatia Opena na 19.
Vinistri najavili su novost u programu Istria Gourmet
Festivala koji se održava u sklopu srpanjskog teniskog turnira -
posebno osmišljene vođene degustacije istarskih
vina. Pod nazivom "Skrivene čari malvazije i
terana", jednosatne degustacije održavat će se od
ponedjeljka, 9. srpnja do nedjelje, 15. srpnja. Svaki će dan biti
posvećen jednoj nosećoj vinskoj temi vezanoj uz malvaziju i teran,
uz poseban naglasak na vina Bujštine. Degustacije za 40 osoba
predvodit će osobno istarski vinari te stručnjaci Hrvatskog
sommelier kluba, koji je, uz Vinistru, organizacijski partner
događanja. 23. ATP Vegeta Croatia Open Umag ove se godine održava
od 5. do 15. srpnja.
"Skrivene čari malvazije i terana" će u ponedjeljak, 9. srpnja,
otvoriti degustacija pobjednika natjecanja Svijet malvazija od
2009. do 2012. godine. U narednim danima uslijedit će degustacije
malvazija iz akacije, malvazija i terana u kupažama, vina pionira
istarskog vinarstva te odležalih terana. Teme degustacija
osmišljene su kao pregled glavnih karakteristika sorti malvazije i
terana te kao svojevrsni presjek postignuća istarskog vinarstva u
proteklih desetak godina.
Degustacije su jednako namijenjene poznavateljima vina i onima
koji žele naučiti više. Prije početka svake degustacije u 20 sati,
stručnjaci HSK održat će desetominutni tečaj o osnovama
somelijerstva. Svi sudionici degustacija bodovati će vina po
njihovom predstavljanju, a u konačnici i primiti ATP certifikat
somelijerstva kao potvrdu prolaska ovog "mini tečaja".
Vinari-pobjednici svake degustacije primit će priznanja na
nedjeljnoj Večeri pobjednika, dok će vino s najviše bodova biti
proglašeno ATP vinom 2012.
"Uz već prepoznati program Istria Gourmet Festivala -
sastavljen od Vinistre, Istria Gourmet restorana u kojem i ove
godine pored 3 Michelin restorana gostuju afirmirani istarski
kuhari te Naše kužine, brenda pod kojim umaški restorani San Rocco,
Buščina i Nono tradicionalno predstavljaju ATP menu - želja nam je
posjetiteljima dodatno približiti istarski terroir i njegovo
bogatstvo. Vjerujem da ćemo kroz degustacije vina te izravan
kontakt s vinarima, našim gostima dodatno približiti istarski način
života", izjavila je Arlen Brozić, direktorica Izvršnog odbora
ATP Vegeta Croatia Opena.
Rezervacije za degustacije, po cijeni od 100 kuna dnevno, mogu se
napraviti
na ovom linku.
Više
informacija o Vinskim degustacijama.
Treću godinu zaredom, Istria Gourmet Festival enogastronomska je
kulisa sportskih događanja umaškog turnira obilježena okusima i
mirisima Istre. Ova jedinstvena lifestyle manifestacija svjetskoj
publici predstavlja sva kulinarska bogatstva istarske regije.
Organizatori 23. ATP Vegeta Croatia Opena na 19. Vinistri najavili su posebno osmišljene vođene degustacije istarskih vina...